AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Yenikent ile Asri Mezarlık arasındaki 2 kilometrelik mesafenin düzenlenerek duble yol yapılacağını, Gündoğdu Mahallesi’nde afet riski alanların düzenlenmesi ile ilgili de Odunpazarı Belediyesi’nin talebi olması halinde destek için elimizden geleni yapacaklarını belirtti.

Koca, parti binasında düzenlenen Halk Günü uygulaması öncesinde önemli açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya bir müjde ile başlayan Salih Koca, Yenikent ile Asri Mezarlık arasındaki 2 kilometrelik mesafenin düzenlenerek, duble yol olacağını kaydetti. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’dan söz aldığını aktaran Koca, “Eskişehir Seyitgazi yolu arasında Zeytinoğlu Bulvarı’nı Asri Mezarlığa bağlayacak ve Kalabak Tesisleri’ne varmadan önce üniversite evleri önünde biten bölünmüş yolu üniversite evlerine kadar bağlayacağız” dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI ELVAN’DAN SÖZ ALDIK

Koca konuya ilişkin olarak, “Eskişehir Seyitgazi yolu istikametinde Seyitgazi’ye kadar olan kısımda yolu bölünmüş yol çift yol olarak yapmıştık ve bir sıkıntı kalmamıştı. Ama asıl sorun bu yolun bağlantı kısmındaydı, yolun şehirle olan bağlantı kısmında sorun vardı. Yenikent ile Asri Mezarlık arasındaki 2 kilometrelik kısımda trafik kazaları oluyor, trafik yoğunluğu oluyor. Bunun nedeni Asri Mezarlık hattını, Kırka yolunu Kalabak Tesisleri’nin olduğu yere çöp döküm sahasına ulaşımı sağlayan, üniversite evlerinin ve cezaevine ulaşımın olduğu bir bölüm asıl yapılması gereken bu 2 kilometrelik mesafe buranın yapılması ve duble yol olması için çalışmalar yaptık, projeler hazırlandı. Geçen hafta bunun sözünü aldık. Eskişehir Seyitgazi yolu arasında Zeytinoğlu Bulvarı’nın mezarlığa bağlayacak ve Kalabak Tesisleri’ne varmadan önce üniversite evleri önünde biten bölünmüş yolu üniversite evlerine kadar bağlayacağız. Burası trafik yoğunluğunun fazla olduğu bir yol biz burası için Ulaştırma Bakanı Elvan’dan söz aldık, en kısa zamanda bu çalışmayı yapacağız” dedi ve çalışmanın maliyetinin henüz belirlenmediğini de sözlerine ekledi.

KAT ARTIRIMI BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE BEKLİYOR

Soruları yanıtlayan Koca, kapalı kesit bölümünün ihalesinin 24 Ekim’de yapıldığını, tekliflerin alındığını ihale sonuçlarının ise henüz açıklanmadığını aktardı. Çevre yolu üzerinde 30 noktadaki tüm sıkıntıları çözecek ihalenin de geçen ayın 18’inde yapıldığını kaydeden Koca, bu ihalede de resmi sürecin tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Erenköy mahallesinde kat artırımına ilişkin soruyu da yanıtlayan ve 1 Aralık 2009 tarihinde Odunpazarı Belediye Meclisi’nde bu doğrultuda Emek, 71 Evler, Alaönü, Çankaya, Yenidoğan, Karapınar, Büyükdere, Göztepe, Orhangazi mahallerinin de bulunduğu toplam 14 mahallede kat artırımına ilişkin alınmış bir karar bulunduğunu hatırlatan Koca, “Bu oy birliği ile alınmış bir meclis kararıdır. Yaklaşık 5 yıldır bu karar Büyükşehir Meclisi’nde bekliyor ve gündeme getirilmiyor. ’Eskiden Odunpazarı Belediye Başkanı AK Parti’li olduğu için gündeme getirilmemiş olsa bile bugün Odunpazarı Belediyesi CHP’li bir belediyedir ve bunun üzerine çalışma yapın ve meclise getirin biz de evet deriz’ diyoruz. Bu mahallerimizle ilgili gerekli planlamaların yapılıp bu mahallere gerekli izinler verilsin arzusundayız” diye konuştu.

GÜNDOĞDU’NUN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Gündoğdu’ya ilişkin de konuşan Koca, “Dün akşam Odunpazarı İlçe Başkanlığı’nın programı çerçevesinde ziyarette bulunduk. Yoğun bir katılım vardı ve vatandaşların sorularını yanıtladık. Büyükşehir Belediyesi merkezde 8-9 mahallenin afet riski alanların düzenlenmesine ilişkin konuda yeniden planlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli izni aldı. Bakanlık da bunun için 4 milyon liralık kaynak gönderecek. Aynı çalışmayı bugün Odunpazarı Belediyesi’nin Gündoğdu Mahallesi için yapması lazım. Vatandaşlar, ‘Odunpazar Belediyesi bizden bunun için imza istiyor ne yapalım’ diye sordular. Ben de ’Sizden afet riski alanların düzenlenmesine ilişkin konuda destek istiyorlarsa bunu imzalayın, belediyeye destek verin’ dedim. Aldığımız bilgiler çerçevesinde Odunpazarı Belediyesi’nin bu konuda talepte bulunacağı öğrendik. Talep olursa destek için elimizden geleni yaparız. Bu yasadan faydalanmak lazım çünkü kira yardımları, oluyor emlak harçları alınmıyor. Vatandaşın lehine bir durum var. Vatandaşların planlamayla ilgili soruları var, bunun sonraki bir konu olduğunu söyledik. İnşallah Belediye Başkanı Kazım Kurt da gerekli hassasiyeti göstererek Bakanlık ile sözleşmeyi imzalar.”