Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesinde bulunan Kırka Anaokulu öğrencileri, çoğu geri dönüşüme gidebilecek atık maddeler kullanarak yaptıkları kostümle defile heyecanı yaşadılar.

Kırka Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu salonunda yapılan, ilçe protokol üyeleri ve velilerin büyük ilgi gösterdiği defilede, çoğu geri dönüşüme gidebilecek atık maddeler kullanılarak kostüm yapan minikler izleyicilerden tam not aldı. Uzay, mevsimler, robotlar, hayvanlar ve masal kahramanlarının canlandırıldığı defilede okul salonuna kurulan podyumda kıyafetlerini sergileyen minikler mankenlere taş çıkardı.

Tüm sahne aksesuarlarının ve kostümlerinin atık malzemelerden yapıldığını söyleyen Kırka Anaokulu Müdür Vekili Zeynep Filiz; “Biz de minik öğrencilerimizle buna uygun bir gösteri hazırlamak istedik. Amacımız, hem çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesini sağlamak hem de çevreye bu konuda duyarlık kazandırmaktı.Gösteri hazırlıklarında aileler bize çok yardımcı oldu” diye belirtti.

Filiz, miniklerin kostümlerini hazırlarken, geri dönüşüm malzemelerinden; poşet, pet şişeler, süt ve meyve kutuları, bardaklar ve kullanılmış CD’lerden yapıldığını da ekledi.

Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı ise; ’’Düzenlemiş olduğunuz etkinlikte çocuklarımızın geri dönüşüme gidebilecek atık materyaller kullanarak geri dönüşüm konusunda daha bilinçli hareket etmelerini amaçlayan etkinliği düzenleyen öğretmen arkadaşlarıma ve minik öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.