Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından 2014-2015 sanat yılı açılış töreni düzenlendi.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen programa, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve eşi Türküz Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Öztürk, Odunpazarı Belediyesi Meclisi üyeleri, Odunpazarı Belediyesi Başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yapacakları kültürel çalışmalarda halkla iç içe çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Kurt, “Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan çalışmalarımızda, kent konseyi, çalışma meclisi, çalışma gruplarıyla ama daha çok halkın katılımı olacak” dedi.

Odunpazarı Kültür Müdürlüğü’nün sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde halkla bütünleşen, halkla kucaklaşan bir dönemi açtığını belirten Kurt, şöyle devam etti:

“Umarım bütün Eskişehirlilerin katılabileceği çalışma ortamı yaratırız ve birlikte üretiriz, birlikte eğleniriz. Türkiye’de sıkıntılı günler yaşanıyor ama bu sıkıntılı günler bitmeyecek değil, bitecektir. Aydınlık günler yakındır, ışık görünür. Biz yeter ki kendimize olan güvenimizi, inancımızı yitirmeyelim. Ben bu etkinliklerde yıl boyu emeği geçecek tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir yıl boyunca uygulayacağımız çalışmalar bizim el emeğimiz, göz nurumuz olacak ama daha çok sizin olacak. Demokrasinin olacak. Hep birlikte güzel günlerde buluşmak dileğiyle saygılar sunuyorum.”

Konuşmanın ardından Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları ve Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından hazırlanan müzik koordinatörlüğünü Ferdi Cansız’ın yaptığı gösteri sonrası sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Kurt, sergilenen performanstan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.