Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan “On Muharrem” programı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programa, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesinde bir konuşma yapan Başkan Kurt, “Kültür Müdürlüğümüz yine başarılı bir programa imza attı. Alevi yurttaşlarımızın temel inancı, temel değerleri bizimde sahip çıkmamız gereken değerlerdendir. Muharrem ayı hepimizin kutsal bildiği bir ay. Bu doğrultuda bu kutsal ayı, anılması gereken, saygı gösterilmesi gereken bir etkinlikle analım istedik. Sizleri Türkiye’nin mozaiği olan, Türkiye’deki kardeşliği, birliği, beraberliği simgeleyen bir etkinlikte buluşturmaktan mutluyuz. Odunpazarı Belediyesi kültür alanında her inanca sahip çıkarak, her inanca saygı göstererek ve onların kutsallarını öne çıkararak halkla birlikte bütünleşecektir. Bu etkinliği gerçekleştiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, emeği geçenlere saygı duyuyorum” dedi.

ÖZKAN’DAN DUYGU DOLU DEYİŞLER

İki bölümden oluşan programın ilk bölümünde Şef Kenan Pekgöz’ün yönetimde “Duaz-ı İmam ve Mersiye” icra edildi. Hacı Bektaş-i Veli Derneği Semah ekibinin gerçekleştirdiği semah gösterisiyle programın ilk bölümü sona erdi.

Programın ikinci bölümünde sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan kendisini dinlemeye gelen ve salonu hınca hınç dolduran türkü dostlarıyla buluştu. Özkan, söylediği deyişlerle gelen konuklara duygu dolu dakikalar yaşattı. Program sonrası Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan’a söylediği duygu dolu deyişler için teşekkür etti ve günün anısına çiçek takdim etti.