Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, son günlerde sıkça yaşanmaya başlayan martar zehirlenmesi karşı uyarılarda bulundu.

Ateş, yaptığı açıklamada, sonbaharın gelmesiyle birlikte ormanlık alanlarda mantar bereketi yaşandığını, insanlar için besleyici bir gıda olan mantarların, bir o kadar da tehlikeli olduğunu belirtti. Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, mantar bolluğunun yaşandığı şu günlerde insanların ormanlık alanlardan mantar topladıklarını belirterek “Aslında insanlar ve yaban hayatı için çok önemli bir besin olan mantar, zehirli türleri tanımayanlar için ölüm tehlikesi taşıyor. Bilmeyenler, zehirli mantarı zehirsiz mantardan ayıramayanlar toplamasınlar, hatta el bile sürmesinler. Her gün basında birkaç tane mantar zehirlenmesi haberi çıkıyor. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz” dedi.

Yüzlerce türü olan mantarlar, yağışlardan sonra ormanlık alanlarda bol miktarda yetişiyor. Birbirine çok benzeyen zehirli ve zehirsiz mantarların olduğu biliniyor. Doğal mantarlar aynı zamanda ilaç ve kozmetik sanayisinde de kullanılıyor.