Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 14. Dönem Polis Meslek Eğitimine başvuruların 20 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünce alındığı ve mülakatların 22 Aralık’ta başlayacağı belirtildi.

Eskişehir ve Kütahya illerinden müracaat eden adayların değerlendirme ve seçme işlemlerinin 22 Aralık 2014-9 Ocak 2015 tarihleri arasında Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (POMEM) yapılacağı kaydedilen açıklamada, 24 bölge merkezi ve bölgelere bağlı iller ile değerlendirme ve seçme işlemlerinin 3. aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında uygulanacak esas ve usuller “www.egitim.pol.tr” internet sitesindeki adreste açıklandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, “POMEM değerlendirme ve seçme işlemlerinin 3. aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında polislik mesleğini icra edecek adayların denge ve kondisyon açısından polislik mesleğine uygunluklarını ölçecek olan ve “Hata! Köprü başvurusu geçerli değil” belirtilen parkuru erkek adayların başarılı sayılabilmeleri için 44 saniyede, bayan adayların ise 54 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu erkeklerde 35 saniye ve daha aşağı, bayanlarda ise 45 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan adaylar yönetmelik gereği 40 tam puan alacaklardır” diye belirtildi.

Eskişehir’de sınava girecek 1166 POMEM adayının 22-23-24-25-26-27-29-30 ve 31 Aralık 2014 tarihleri ile 2-9 Ocak 2015 tarihleri arasındaki sınav yeri ve tarihi planlamalarını gösterir 24 sayfalık liste adayların rahatlıkla görebilecekleri Yıldırımer Sokak No: 37 Tepebaşı/Eskişehir adresinde bulunan Cengiz Topel Caddesi Hizmet Binasına, Kıbrıs Şehitleri Caddesindeki Emniyet Müdürlüğü ana bina yaya girişindeki noktaya ve Ertuğrulgazi Mahallesi Kütahya Yolu No: 12 sayılı yerde faaliyet gösteren Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü girişlerinde bulunan güvenlik noktasına asıldığı ifade edildi.