Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı temizlik ekipleri, yaz kış demeden Porsuk Çayını temiz tutmak için çaba gösterirken, yetkililer vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdılar.

Özellikle son günlerde çaya karşı ters rüzgarların artması ve sudaki akıntının yetersizliğinden dolayı Porsuk Çayı’nın belirli bölgelerinde, tabandan çıkan çamurun su yüzeyinde biriktiği belirtiliyor. Biriken çamurun vatandaşların yoğun olduğu Adalar mevkiine ulaşmaması için köprü altına boydan boya demir tel çeken temizlik ekibi, böylece kötü görüntünün vatandaşlara yansıtmamasını sağlıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde Porsuk Çayı Temizlik Ekip Şefi Serdar Kaya, çalışmalarının sürekli devam ettiğini kaydetti. Kaya, "Porsuk aralıksız şekilde her gün boydan boya temizleniyor. Ancak son günlerde çamurla ilgili temizlenmediğine dair bazı haberler çıktı. Sudaki akıntının yetersizliği ve ayrıca rüzgarın da ters esmesi sonucu köprünün altında yerden çıkan çamur, taban yosunu dediğimiz birikinti devamlı köprü kapağına getirerek oranın kötü görünmesine sebep olmaktadır. Bunu toplayamadığımız için dağıtıyoruz, ama belirli aralıklarla devamlı çıkıyor. Biz de çaresini köprünün altına baştan sona kaplayacak şekilde bir tel çekerek, görünen kısma gelmemesini sağlayarak bulduk. Yani en azından çamuru insanların görmeyeceği şekilde köprü altında kalan kısmında kalacak şekilde topladık. Bundan sonra o bölge ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz. Temizlikler her gün dönüşümlü şekilde devam ediyor. Kış aylarından dolayı çevredeki vatandaşlar da Porsuk kenarlarında olmadığından dolayı fazla çöp olmuyor. Ancak bazı günlerde öğrenciler suya özellikle yoğun çöp atıyor diyebilirim. Durmadan pet şişe, alkol şişeleri topluyoruz” dedi.

Kaya ayrıca, vatandaşlardan çöp atma konusunda daha duyarlı olmaya çağırdıklarını ve kendilerinin de ellerinden geleni belediye ekipleri olarak yapacaklarını bildirdi.