Kooperatifçilik E-Sertifika (Koop-Es) programı tanıtım toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a plaket takdim edildi.

Bakanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Kooperatifçilik e-Sertifika Programı (KOOP-ES) Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılım gösterdiği toplantıda, kooperatiflerin mevcut sorunları ve bu sorunlara yönelik olarak Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar ele alındı. Toplantıda ayrıca kooperatifçilik eğitimlerine yönelik olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle 2017-2018 akademik döneminde hayata geçirilen uzaktan eğitim programı KOOP-ES’in, hedeflerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

Anadolu Üniversitesi 16 farklı ülkeye hizmetlerini ulaştırıyor

Toplantıda konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen uzaktan eğitim programı “KOOP-ES”in, toplumun kooperatifçilik bilincinin gelişimine katkıda bulunacağını belirtti. Anadolu Üniversitesinin, 60 yıldır faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğüne de dikkat çeken Rektör Gündoğan, bugün ise 16 farklı ülkede hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Bakanlık olarak kooperatifçilik eğitimlerine yönelik girişimlerde bulunduklarına değinerek, "KOOP-ES ile ortaklık bilincine sahip ve kooperatifçilik mevzuatına hakim olan donanımlı kişilerin bu sektörde yer almasını ve sektörün nitelikli büyümesini, böylece kooperatiflerimizin ekonominin önemli unsurlarından biri hâline gelmesini hedeflemekteyiz" dedi.

"Program, kooperatifçilik bilincinin gelişimine katkıda bulunacak"

Anadolu Üniversitesi iş birliği ile kooperatiflerin ihtiyaç duyduğu konularda eksiklerini tamamlayacak bir "uzaktan eğitim" programı planladıklarını belirten Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ise bu kapsamda ilk kez 2017-2018 akademik döneminde deneme amaçlı olarak KOOP-ES’i hayata geçirdiklerini ifade etti. İlk mezunların sertifika almaya hak kazandıklarını da dile getiren Seymenoğlu, kooperatifçilik eğitimlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla Bakanlık koordinasyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi ve Milli Kooperatifler Birliği ile ortak çalışmalar yaptıklarını da dile getirdi. Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu son olarak programın oluşturmasında emeği geçen Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan’a, Prof. Dr. Yücel Güney’e, Prof. Dr. Nurcan Turan’a, Prof. Dr. Korkut Özkurt’a, Prof. Dr. Necdet Sağlam’a, Yrd. Doç. Dr. Nazmiye Özenbaş’a, Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın ve Arş. Gör. Dr. Buket Kip Kayabaş’a teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a plaket takdim edildi.