KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyeleri, CHP Eskişehir il yönetimini ziyaret ederek taleplerini ve sorunlarını dile getirdi. CHP Parti Meclisi Üyesi Prof.Dr. Gaye Usluer, talepleri bütçe komisyonunda bulunan milletvekillerine ileteceğini söyledi.

Ziyaret sırasında konuşan SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2015-2018 dönemini kapsayan “Öncelikli Dönüşüm Programı”nın “reel ekonomiye ait” bölümünü açıkladığını hatırlatarak, bunlardan iki tanesinin de sağlık alanını kapsadığını belirtti. Mutlu, "Özel sektöre trilyon kredi vererek, kamuya hiçbir yatırım yapmayan, kamudan elini çeken anlayış, üretim ve sağlık turizmi ile özel sağlık kuruluşlarının önünü açmaktadır. Kendi halkına ilave ücret, katkı payı getiren, ameliyat malzeme ve ihtiyaçlarını ödemeyen, ilaçtan ilave ücret alan, kamuda ücretli muayenenin önünü açan iktidar kalkınma değil, elini vatandaşın cebine sokmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bütçeden de söz eden SES Şube Başkanı Mutlu, Bakanlığın bütçesi büyümüş gibi gözükse de bu artışın özel sektöre aktarıldığını, kamuya hiçbir yatırım yapılamadığını, yapılan kampüs hastanelerin de özele devredileceğini öne sürdü. Mutlu, “Her iki beyanda da vatandaş, işçi ve emekçi yoktur. Sermayeye teşvik, daha fazla kar, yeni rant alanları anlamına gelmektedir. Biz kamu emekçileri program ve bütçeyi onaylamıyoruz. Payımıza düşeni istiyoruz. Siz muhalefet partilerinden 20 Kasım’da toplanacak komisyon ve bütçe görüşmelerinde taleplerimizi dile getirmenizi istiyoruz” diye konuştu.

USLUER: "SAĞLIK PİYASALAŞTIRILDI"

Sağlık emekçilerinin talep ve sorunlarını dinleyen CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer ise, kendisinde bir sağlıkçı olduğunu vurgulayarak, “Sağlık piyasalaştırıldı. Emeğin hiçleştirildiği bir sistemden geçiyoruz. AKP politikaları, ‘Paran kadar sağlık hizmeti’ dedi" şeklinde konuştu.

Sağlıkta taşeronlaşan bir sistem olduğunu vurgulayan CHP Parti Meclisi Üyesi Usluer şunları söyledi:

“Çoğunluğunun taşeronlarda çalışanların bir sistemi. Çalışanların güvencesiz, kaç saat çalışacağını bilemediği bir konum var. Taşeronda çalışan bir kişi bir gün çöpte çalışıyor, başka bir günde ameliyathanede. Vatandaş müşteri olarak görülüyor. Geldiğimiz noktada, paran kadar sağlık hizmeti görüyorsun. CHP olarak bunun arkasında olacağız. Sorunlarınızı meclise taşıyarak, komisyonda görevli milletvekili arkadaşlarımıza ileteceğime söz veriyorum.”