Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” faaliyetleri kapsamında “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” temalı yürüyüşlere devam ediyor.

Şişmanlığın önlenmesi ve sağlıklı yaşam için düzenli fiziksel aktivitenin önemi konularında dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüşler, her hafta farklı kurumların çalışanlarıyla yapılıyor. Son olarak dün yapılan ve Valilik Meydanından başlayan yürüyüş; Büyükşehir Belediyesi-Hamamyolu Caddesi, Sağlık Müdürlüğü-Adalar ve Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi güzergahında devam edip Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi önünde son buldu.

Yürüyüş etkinliği, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan Fidan ile Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve hastane çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı yürüyüş etkinliği yoğun ilgi ile karşılandı.