Ak Parti Eskişehir Millitvekili Salih Koca, mevcut stadyumun yıkılarak yerine vatandaşların günün 24 saati yararlanacağı sosyal donatıların, yeşil alanların bulunduğu, şehrin Türk kimliğini ön plana çıkaran ve şehrin nefes alabileceği bir meydanı yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Güngör Azim Tuna’nın “Kent meydanı zaten yapmıyoruz oraya. Biz Anadolu Üniversitesi’nin bir kısmını şehir merkezine taşıyoruz” şeklinde yerel basına yansıyan açıklamalar Eskişehir gündemine oturmuştu. Konuya ilişkin İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca önemli açıklamalarda bulundu. Kent Meydanı konusunda geri adım atılmasının söz konusu olamayacağını belirten Milletvekili Koca, “AK Parti iktidarının en önemli özelliği, halka hizmet etmek ve sözünü yerine getirmektir, söz verdiysek o söz yerine gelir. Mevcut stadyumun yıkılarak yerine vatandaşlarımızın günün 24 saati yararlanacağı sosyal donatıların, yeşil alanların bulunduğu, şehrin Türk kimliğini ön plana çıkaran ve şehrin nefes alabileceği bir meydanı yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kent meydanına ilişkin yapılan uzun müzakereler sonucunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında buranın meydan olması konusunda ortak bir karar alındığını hatırlatan Koca, “Vatandaşların günün 24 saati faydalanabileceği, sosyal donatıların, yeşil alanların bulunduğu kentin nefes alabileceği bir meydan oluşturma amacıyla yola çıktık ve bununla ilgili gerekli çalışmaları yaptık” şeklinde konuştu.

NEGATİF KAMPANYA

Konuyu detaylı anlamadan negatif kampanya sürdürenleri üzülerek takip ettiklerini dile getiren Koca, “Bu doğru bir davranış değil. Biz hizmetimizi en güzel şekilde yapıyoruz yeter ki bize engel çıkarmasınlar. Eskişehir adına önemli bir hizmet bununu siyasi bir polemiğe çevirmesinler. Valimiz detaylı açıklamaları yapacaktır, kamuoyunda bazı yanlış anlamalar var. Mevcut stadyum yıkılmadan, 2016 yılına bile sarkabilecek bir iş iken, biz şimdiden bu projenin detaylarını kamuoyuna sunuyoruz. Bunu süreci şeffaf yürütmek için yapıyoruz. Ama Eskişehir’e kazandıracağımız bu önemli projeyi gölgede bırakmak istiyorlar, bakanımız ne söz verdiyse biz ne söz verdiysek bunun arkasındayız” ifadelerini kullandı.

HERKESİN GÖRÜŞÜ ALINDI

Çalışmalarda TOKİ İdaresi, Maliye Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokoller imzalandığını dile getiren Koca, şunları söyledi:

“Burası nasıl bir meydan olsun diye anketler yapıldı, vatandaşların görüşlerini aldık. Mimarlar Odası burayla ilgili yarışma yaptı ve projeler belirledi onların da görüşlerini alarak, vatandaşların ve STK’ların da görüşlerini alarak burayla ilgili projeyi hazırlıyoruz. 12’nci ayın sonuna doğru burayla ilgili proje hazırlanmış olacak.”

MEYDAN ESKİŞEHİR’E KAZANDIRILACAK

Kent Meydanı konusunda geri adım atılmadığını yineleyen Milletvekili Koca, sürecin şeffaf yürütüldüğüne vurgu yaparak, “AK Parti’nin en önemli özelliği halka hizmet etmek ve sözünü yerine getirmektir. Süreçle ilgili her şey şeffaf yürütüldü, taslak çalışmalar kamuoyu ile paylaşıldı, atılan her adım kamuoyuyla paylaşıldı. Hukukun bize yüklediği sorumlulukları yerine getirerek yasalara aykırı en ufak bir adım atılmadan vaad ettiğimiz meydan Eskişehir’e kazandırılacak” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN SONUÇ

Kent Meydanı’nın bazı kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılacağını, ancak asıl önemli olan konunun meydanın kiminle yapılacağı değil, ortaya çıkacak sonuç olduğunu kaydeden Koca, şu ifadeleri kullandı:

“Meydandan vazgeçilmesi söz konusu değil, elbette orada bir meydanda olabilecek vatandaşların da görüşleri, talepleri doğrultusunda bir takım sosyal donatılar olacak, buna ihtiyaç da var zaten. Yapılabilecek şeyler vatandaşlarımız tarafından reddedilmeyecek sosyal donatılar olacak. Kente yakışmayacak bir şeyin yapılması söz konusu değil.”