Dorlion Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ömer Canaydın beraberinde; arama kurtarma eğitmenleri Hakan Çalışkan, Hüseyin Dönemezoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Aydıngör ile birlikte Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler’i makamında ziyaret etti.

Yapılan Ziyarette Dorlion Arama Kurtarma Derneği Başkanı Canaydın, dernek faaliyetleri hakkında Başkan Güler’e bilgi verdi. Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler de, Sarıcakaya ilçesinin arazisinin engebeli oluşu ve ilçenin içerisinden geçen Sakarya Nehri dolayısı ile olası kazalarda arama kurtarma ekiplerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

Yapılan ziyaret sonrası, Dorlion Arama Kurtarma Derneği ile Sarıcakaya Belediyesi arasında protokol yapıldı. Yapılan Protokole göre; teçhizat ve olası olağanüstü durumlarda deprem, sel, heyelan, mahsur kalma, kayıp) dernek ve belediye beraber hareket edecek ve koordineli çalışacak. Özellikle bölgede meydana gelebilecek dağ kazaları ile su da meydana gelebilecek kazalarda veya diğer afet durumlarında Dorlion Arama Kurtarma anında bölgeye hareket edecek ve kazazedelere yardım sağlayacak.