Sağlık ve Sosyal Hizmetçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, asgari ücrete yapılan zammın kibrit kutusunu bile doldurmayacağını öne sürdü.

En büyük yolsuzluğun asgari ücret olduğunu, simit ve çayın kader olmadığını iddia eden Yalçın, “Asgari ücretle çalışanların sayısı milyonları bulmuştur. Geçmiş iktidar döneminde başlayan, mevcut siyasi iktidar döneminde tavan yapan, hatta kamuyu tamamen taşeronlaştırmak isteyen anlayışın eserdir” dedi.

Taşeron çalışmanın yasaklanması gerektiğini söyleyen Başkan Yalçın, “Tüm hakları ile birlikte kadrolu çalışma esas alınmalıdır. Kamuda çalışan tüm taşeronlar kadroya alınmalı, sendikalı olmalı, iş güvencesi sağlanmalıdır. İlk etapta asgari ücret en az iki katı olmalıdır, işçi en kısa sürede toplu sözleşme imzalamalıdır” ifadelerini kulandı.

Tek çarenin örgütlenmek olduğunu aktaran Yalçın, şöyle devam etti:

“İşçilerin, özellikle sağlık sektöründeki Taşeron işçilerin haklarının iktidar tarafından düzeltilmesi söz konusu değildir. Paralar kutulardan çıktığı sürece, milyarlar saraylara harcandığı sürece Asgari ücretliye hiçbir şey kalmayacaktır.”