Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Destekleri Programı dahilinde gerçekleştirdiği ’Genç Çiftçi Projesi’nden Seyitgazi’de 2 genç kadın çiftçi 70 dişi, 4’de erkek olmak üzere toplamda 74 küçükbaş hayvanı teslim aldı.

Tarımda genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla 2016 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ’Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında çiftçiler yararlanmaya devam ediyor. Seyitgazi’nin Yenikent mahallesinden Ummuhan Bayır ve Yazıdere mahallesinden Ayşe Yıldız proje kapsamında 35’er dişi 2’şer erkek toplam 74 küçükbaş hayvanı teslim aldılar.

Aldıkları bu destekten dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten genç kadın çiftçiler, "Devletimiz çiftçilerimize, hayvan yetiştiricilerimize ve biz kadın çiftçilere güzel imkanlar sağlıyor. Bu proje ve buna benzer projelerden tüm çiftçilerimizin yararlanmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştular. Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın’da çiftçilerin bu destekleme projelerinden yararlanmaları konusunda destek olmaya devam edeceklerini belirterek, hayvanlarını teslim alan çiftçilere hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun dileklerinde bulundu.