Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya Kulübü (SMK), yeni projelerini hayata geçirmek üzere düzenlediği toplantılara devam ediyor.

Kulübün; ilerleyen süreçte yapacakları etkinlikler hakkında üyeleriyle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunarak, nasıl etkinlikler yapmaları gerektiği konusunda toplantıları sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Tuna, kulübün henüz 3 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen ortaya koyduğu işler bakımından oldukça kısa bir sürede üniversitenin en başarılı kulüplerinden birisi olarak anılmaya başladığını söyledi. Bu başarının sırrının yapılan işlerin hiyerarşi ile değil, dostluk ve karşılıklı sevgi ile yürütülmesinden kaynaklandığını kaydeden Tuna, kulübün bir arkadaş kulübü olarak anıldığını ifade etti. Tuna, “Sosyal Medya Kulübü her zaman kardeşlik ve arkadaşlık çerçevesinde yeni projeler üretmeye devam edecek. Bu noktada yeni gelen arkadaşlarımız bize çok büyük güç sağlıyor. Eminim bu örnek model yani kulüp sayesinde öğrenci arkadaşlarımız iş sahibi ya da para kazanabilecekleri bir yapı içerisinde olacaklar. Sosyal Medya Kulübü şu anda aktif olarak öğrencilerin katıldığı, içinde bulunduğu bir ortam. Bunu bilinçli ve hocaların danışmanlığı ile daha etkili bir hale getireceğiz” diye konuştu.

Yapılan işlerin disiplinli çalışmalarının yanı sıra birbirlerine duydukları sevginin sonucu olarak ortaya çıktığını aktaran Sosyal Medya Kulübü Başkanı Ahmet Balat ise, kulüp içerisinde dostluğun her şeyden önce geldiğini kaydetti. Sırf etkinlik yapmak için değil, eğlenerek ve kulüpteki üyelerine bir şeyler katan etkinlikler yapmalarının kulübün öncelikli amaçlarından biri olduğunu aktaran Balat, düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Balat, “Aralık ayının sonlarına doğru Sosyal Medya Kulübü öğrencilerinin konuşmacı olarak yer alacağı "Linkedin Günü" isimli etkinliğimizde, bu site hakkında donanımlı öğrenci arkadaşlarımızdan hep birlikte “Linkedin” eğitimi alacağız. Bu sayede sektörle alakalı sosyal medya mecralarında kendimizi ve yaptığımız işleri daha iyi ifade ederek, yeni iş sahalarının kapısını aralayacağız” dedi.

Aralık ayının bununla sınırlı olamadığını da anlatan Balat, şöyle devam etti:

"Bir reklam ajansıyla hali hazırda reklam atölyesi projemiz var. Bu atölyeyi aralık ayı sonuna yetiştirmeye çalışacağız. Bu sayede Türkiye’deki reklam sektörüne doğrudan adım atmış olacağız. İkinci yarı yılda ise Sosyal Medyada İletişim Tasarımı Zirvesi (Smit Summit) başta olmak üzere bizlere yararı olacağını düşündüğümüz onlarca etkinlik planlarımız var.”

Kulüp öğrencileri, etkinliklerinin bunlarla sınırlı kalmayacağını, daha birçok etkinliğin hazırlıklarının yapıldığını bildirdi.