Toplumcu Düşünce Enstitüsü tarafından “Ekonomide Yapısal Dönüşümler ve Tarımsal Üretim” konulu panel Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Ekonomide Yapısal Dönüşümler ve Tarımsal Üretim, Beklentiler, Hedefler ve Yeni Yaklaşımlar konulu panele konuşmacı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Zülküf Aydın, Gazeteci Cem Seymen ve Aromsa A.Ş. Genel Müdürü Murat Yaşa katıldı.

Panelin kapanış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Köylüyü aydınlatmak, kurtarmak zorundayız. Bu iş böyle giderse, köylülere gerçekleri anlatamazsak, Türkiye’nin geleceğine yönelik umudum yok. Eğitim şart ama eğitim de yerlerde sürünüyor. Biz Osmanlıca konuşsak mı konuşmasak mı diye tartışırken ülkenin ekonomisi ayaklarımızın altından kayıp gidiyor. Bizlere çok iş düşüyor, köyde yaşayan ve tarımla uğraşan vatandaşlarımızla akıl ve mantık çerçevesinde buluşamazsak işimiz zor. Köyde yaşayan vatandaşlarımız günün büyük bir kısmını kahve ve cami arasında geçiriyor. Köylerde yaşayan nüfusun büyük bir bölümü yaşlılardan oluşuyor ve yükün büyük bir kısmı kadınların üzerinde kalıyor” dedi.