Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik köyünde bir vatandaş, tarlasındaki ağaçların bölgede bir proje yürüten Devlet Su İşleri’nin taşeron firması ekipleri tarafından izinsiz olarak kesildiğini iddia ederken, kurum yetkilileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik köyünde yaşayan çiftçi Nevzat Demirci, tarlasındaki ağaçların Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından uygulanan bir çalışma yüzünden izinsiz kesildiğini iddia ederek yaşananlara tepki gösterdi.

Bitki örtüsü ve deresi ile Türkiye’nin ender yerlerinden birisi olan Gürleyik’te, DSİ’nin hayata geçirmeyi planladığı kapalı boru su sistemine karşı çıkan çiftçi Nevzat Demirci tarlasındaki ağaçların kesildiğini iddia etti. Yaşanan olayı anlatan Nevzat Demirci, DSİ’nin taşeron şirketi tarafından kepçesiyle tarlasındaki bazı ağaçların kesildiğini, bazılarının da dallarının kırıldığını öne sürdü. Demirci, "Tarlamdaki suyu 50 metre aşağı indirdiler. Artık sulama da yapamıyorum" dedi.

Gürleyik Köyü Derneği Başkanı Halit Gürsoy ise Nevzat Demirci’nin DSİ’nin kapalı boru sulama sistemine karşı çıkanlardan birisi olduğu için tarlasına kepçe sokulduğunu savundu. Gürsoy, "DSİ köyümüzden geçen suyu, kapalı boru sistemi ile diğer köylere taşımak istiyor. Biz de ekolojik denge bozulacağı için karşı çıkıyoruz. Suyu köyümüzün çıkışından almalarını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki çalışmalar sırasında böyle bir ağaç kesiminin söz konusu olmadığını belirtti.