Eskişehir Tepebaşı Belediyesi geri dönüşüm alanında çalışmalarını arttırmak için yeni araçlar ve ekipmanlar aldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın katılımıyla gerçekleşen geri dönüşüm araçları ve ekipmanları tanıtımında 8 adet geri dönüşüm toplama aracı, elektrikli toplama araçları ve sokak hayvanlarının da yararlanabileceği “hayvan dostu” pet şişe toplama kumbaraları ve “Çevreci Kangoo” adlı maskot karakter tanıtıldı.

Başkan Ataç, yaptığı konuşmada, Tepebaşı Belediyesi’nin 2009 yılında bir yıllık 2 bin 900 ton olan toplama rakamının 2014 yılında yıllık yaklaşık 8 bin ton civarına taşındığını belirtti. Ataç, “Tepebaşı halkının duyarlılığı, eğitim ve bilinçlendirme çabalarının önemli katkısı bulunduğu gibi her geçen gün geri dönüşüm konusunda yaptığımız yenilikçi adımlar da çalışmalara hız katmaktadır” dedi.

Başkan Ataç, geri dönüşüm sisteminde 8 adet sıkıştırmalı aracın sisteme dahil edildiğini belirterek, “13 metreküp malzeme hacmine sahip olan bu araçlarla, yükleme açısından kolaylık sağlanmakta, zaman ve personel maliyeti azaltılmakta, kamera özelliği ile araç arkasında çalışan personelin güvenliği maksimum seviyeye ulaştırmaktadır. 25 adet 2 metreküp hacmindeki “Atık Pet Şişe Toplama Kumbaraları” belirlenen noktalara yerleştirilmeye başlanacak” diye konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ayrıca, kumbaraların yan taraflarında bulunan su kapları ile sokak hayvanlarının da düşünüldüğünü ifade ederek, pet şişelerde kalan suların bu aparatlara dökülerek sokak hayvanlarının su ihtiyacının da karşılanabileceğini belirtti.