Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından vatandaşların ve esnafın semt pazarlarında zabıta memurlarına daha kolay ulaşılabilmesi için oluşturulan ’Mobil Zabıta Karakolu’, semt pazarlarında sabit zabıta noktası olarak hizmete girdi.

Günün 24 saati hizmet verecek şekilde tasarlanan araç, semt pazarlarında vatandaşlara zabıta hizmetlerini yerinde ve ulaşabilir şekilde sunmayı amaçlıyor. Çalışma ile ilgili olarak açıklama yapan Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş, çalışma ile esnaf ve vatandaş arasında güven ortamının sağlanacağını belirterek, bu ortamın oluşması için ilgili meslek kuruluşları ile çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen ve Yaş Sebze ve Meyve Balıkçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çiçek de Tepebaşı Belediyesi ile yürütülen ortak çalışmaların esnaf ve müşteri ilişkilerini geliştirirken, pazar yerlerinin düzenli hale gelmesini sağladığını kaydederek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Vatandaşların istek ve şikayetlerini daha kolay iletebileceği Mobil Zabıta Karakolu’nda anons sistemi, bilgisayar, pazaryerinde müşterilerin aldıkları ürünlerin gramajlarının doğru olup olmadığını düşünmesi halinde isteyen vatandaşların kontrol amaçlı kullanabileceği hassas terazi, istek ve şikayet kutusu yer alırken, karakolun akşamları Çarşı Karakolu olarak da kullanılmakta olduğu bildirildi.