Tombakzade Belde Evi’nde kurs eğitimi gören kadınların katıldığı Konya gezisine katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, amaçlarının Eskişehir’deki kadınlarımızın Türkiye’nin önemli yerlerini görmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Özellikle belde evlerindeki kursiyer kadınlara yönelik düzenlenen kültür gezileri devam ediyor. Kültür turları ile ilgili konuşan Başkan Ataç, Konya gezilerinin yaklaşık 1 ay süreceğini ve kayıtları alınan yaklaşık bin 400 yurttaşın geziye katılacağını kaydetti. Ataç; “Belde evlerimizdeki kadınlarımızla, bacılarımızla birlikte Konya’ya geldik. Hep beraber Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdik. Amacımız Eskişehir’deki kadınlarımızın Türkiye’nin önemli yerlerini görmelerini sağlamak. Önceliğimiz her zaman daha önce gezilere katılmamış kadınlarımızda. Etkinliklere katılmak için belde evlerimize veya internet sitesinden başvurmak yeterli oluyor. Gezilerimiz devam edecek. Tüm kadınlarımıza güzel ve hoş bir gezi diliyorum” şeklinde konuştu.

Kültür gezileriyle Çanakkale, Anıtkabir, Bursa- Cumalıkızık, Trilye, Mudanya, Konya, İstanbul, İzmir, Kapadokya, Afyonkarahisar gibi pek çok yere geziler düzenlendi. Bu güne kadar 70 bine yakın yurttaş kültür gezileri ile kültür mirasımızı yerinde görme fırsatı yakaladılar.