Toprak Demir Döküm işçileri aylardır maaş alamadıkları ve ücretsiz izne çıkarılarak ‘çalışma haklarının’ gasp edildiği gerekçesiyle holdingin İstanbul’daki binası önünde eylem yapma kararı aldı.

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak, “İşçiler ayladır ücret alamıyor. Aylardır bir kuruş ücret almadan çalışmalarının üzerine şimdi de süresi belirsiz bir biçimde ücretsiz izin dayatmasıyla karşı karşıya kaldılar” dedi.

İşverenin yıllarca kendi güdümünde bir sendikayla iş yerinde düzen sağladığını iddia eden Kavak, ancak işçilerin bu sendikaya tavır koyarak DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olduklarını hatırlattı. Bakanlıktan onay gelmesine rağmen işverenin oyalama taktikleriyle toplu sözleşme yapma yetkisini Yargıtay’a göndererek süreyi bir kez daha uzatma yoluna gittiğini öne süren Kavak, “Bu 2,5 yıl boyunca işyerinde çalışan sayısı yarı yarıya azaldı. Ücretleri düzenli ödenmeyen işçiler zaman içinde işyerinden yasal yollara başvurarak ayrılmak zorunda kaldı. Bugün işyerinde kalan işçiler, sabırla çalışmayı sürdürmüş ve haklarına işyerinde kalarak sahip çıkma mücadelesi veren üyelerimizdir. İstanbul’da yapılacak eylemde yaşadıkları haksızlıkları, işverenin tutumunu kamuoyuna anlatacaklardır. Toprak Demir Döküm işçileri sessiz kalmayacak, döküm ocaklarının karşısında yıllardır akıttıkları alın terinin bir damlasını bile kimsenin gasp etmesine izin vermeyecek” diye konuştu.