Eskişehir’de Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, bu sabah bir kadının kocası tarafından öldürülmesini tramvay yolunu kısa süreliğine kapatarak yaptıkları basın açıklaması ile protesto ettiler.

İki Eylül Caddesi Kızılay İş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, burada sabah saatlerinde gerçekleşen Nuriye K. (40) cinayeti nedeniyle protesto eylemi yaptı. Grup, taşıdıkları afiş ve pankartlar ile çarşı tramvay hattı üzerinde durdu. Tramvayların geçiş yapmasını engelleyen grup, özel güvenlik görevlilerinin ikazına rağmen buradan ayrılmayacaklarını belirterek tramvay seferlerinin bir süre aksamasına yol açtılar.

Grup üyeleri çeşitli sloganlar atarak hat üzerinde beklerken, basın açıklaması okuyan Asiye Özlahlan, yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekti. Özlahlan, "Bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor. Savaş zamanında da barış zamanında da. Bugün Eskişehir’de yine bir kadın kocası öyle istediği için öldürüldü. Katil Halil K., Nuriye K.’yı sığındığı iş yerinin güvenlik odasının kapısını kırarak, pompalı tüfekle göğsünden vurdu. Katil Halil K.’yı dava sürecinde mağdur olarak göreceğiz, aldatılmış cinnet geçirmiş zavallı koca. Bu örgütlü sistematik şiddete karşı bütün kadınları dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

VATANDAŞLAR TRAMVAY SEFERLERİNİN ENGELLENMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Çevrede sivil polis ekipleri eylemi gözlerken, protestocu kadınlarla vatandaşlar arasında tramvay seferlerinin engellenmesi dolayısı ile zaman zaman tartışmalar yaşandı. Grup üyeleri, açıklamanın ardından daha sonra sessizce dağıldı.

MEHTER TAKIMI İLE EYLEMCİ GRUP AYNI YERDE OLUNCA

Bu arada, gurup üyelerinin protesto eylemi sırasında bir etkinliğe katılmak için yakın bölgeden marşlar eşliğinde geçmesi ise ilginç bir görüntü oluşturdu.