Türkiye’de sivil havacılık eğitiminin en önemli temsilcisi Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Türk sivil hava taşımacılığının en temel taşlarından biri olan Türk Hava Yolları kısa film yarışması ile buluşuyor.

Yapılan açıklamaya göre; Anadolu Üniversitesi, eğitimini devam ettiren, örgün, lisansüstü ve açıköğretim öğrencilerinin tamamının katılabileceği yarışmanın konusu keşfetme, öğrenme, dünyayı tanıma ve farklı kültürlerle kucaklaşma aracı olarak seyahat etme konulu kısa film yarışması düzenliyor. Katılacak filmlerin en fazla 1,5 dakika olabileceği yarışmada öğrencilerin projelerini Youtube internet sitesinde ’#benimiçinseyahat hashtagi’ ile yayınlanması ve sosyal medya sitesi instagramda 16 saniyelik bir tanıtım videosu bulunacak şekilde düzenlemeleri gerekiyor.

Yarışma sonucunda dereceye giren proje sahiplerine Türk Hava Yolları ile 2’si Balkanlara, 2’si Avrupa’ya ve 2’si transatlantik olmak üzere toplam 6 adet uçak bileti verilecek. Projelerin son teslim tarihinin ise 20 Aralık 2014 tarihi olduğu belirtildi.