Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı, 14 Şubat Sevgililer Günü münasebetiyle şehit annelerinin de katıldığı bir akşam yemeği düzenledi.

Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanı Yasin Yumrukaya, Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanı Ahmet Biricik, Türkiye Harp Malülü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin ve Eskişehir’deki şehit annelerinin buluştuğu yemekte güzel anlar yaşandı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanı Yasin Yumrukaya, "Bugün 14 Şubatmış. Bizim Atamız Aziz Valentine değil. Biz bugün aziz Türk milletinin vatana canını vermiş, asil kanlarını bu kutsal topraklara akıtmış, ay yıldızlı bayrağa al kırmızı rengini vermiş yiğitlerimizin, şehitlerimizin, aziz anne çocuk ve evdeşleri ile beraberdik. El öptük, hasbihalde bulunduk, dua aldık. Başta Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı olmak üzere, ülkemizin pek çok noktasında terörle kahramanca mücadelesine devam eden Mehmetçiklerimize ve tüm emniyet güçlerimizin muzaffer olması için dualar ettik" dedi.

"Siz değerli annelerimize çok şey borçluyuz"

Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanı Ahmet Biricik ise şehit annelerine minnet ve şükran borçlu olduklarını hatırlatarak, "Annelik kadar kutsal başka bir mertebe yoktur. Bu mertebeninde en büyüğü, şehit annesi olmaktır. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için kahramanca mücadele ederek, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimize ve onları yetiştiren siz değerli annelerimize çok şey borçluyuz. Bu borç minnet borcudur. Bu borç şükran borcudur. Bu borç vefa borcudur. Bu borç emanet edilen değerlere sahip çıkarak koruma borcudur. Minnet ve şükran borçlu olduğumuz ve şehitlerimizin bizlere en değerli emaneti olan siz kıymetli annelerimiz ile bir arada olmak, hayır dualarınızı almak, bizleri onurlandırmıştır, gururlandırmıştır. Bizleri kırmayarak davetimize katılan, katılımları ile bizleri onurlandıran, gururlandıran başta şehit annelerimiz olmak üzere Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin’e ve İl Ocak Başkanımız Yasin Yumrukaya beye teşekkür ederim" diye konuştu.