Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören tiyatro öğrencilerine, eğitim semineri düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Levent Üzümcü tarafından verildi. Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi Tiyatro Bölümü öğrencilerine, Türkiye’deki tiyatronun önemini ve tiyatro tarihi hakkında önemli detayları aktaran Üzümcü, gösteri ve sahne sanatları alanında öğrencilere faydalı bilgiler verdi.

Üzümcü’nün anlattıklarını dikkatli bir şekilde dinleyen tiyatro bölümü öğrencileri; tiyatro, oyunculuk ve sahne sanatlarıyla ilgili merak ettiklerini de sorma imkânı buldular. Tiyatro sahnesinde uygulamalı olarak da eğitim gören öğrenciler, usta bir oyuncudan eğitim almanın keyfini yaşadılar.

BAŞKAN KURT DA KATILDI

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da tiyatro öğrencileri ile birlikte eğitime katıldı. Yerel yönetimler olarak sanat anlamında ne gibi faaliyetler yapılması gerektiğini Üzümcü’ye soran Başkan Kurt, verdiği faydalı eğitim içinde kendisine teşekkür etti.