Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 10 Kasım nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Tuna, Büyük Önder, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde, milletçe rahmet ve şükran duygularıyla andıklarını, hatırası önünde saygı ve minnetle eğildiklerini kaydetti. "Türk milleti İstiklal Mücadelesi’nde gösterdiği azim ve cesaretiyle,dünyanın mazlum milletlerine esin kaynağı olmuş ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, akıl ve bilimi rehber alan öngörüsü ile yüzyıla yön veren dünya liderleri arasında seçkin yerini almıştır" diyen Tuna, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük bedeller ödenerek kurulmuş olan ve onun en büyük eserim dediği “Cumhuriyet”inkazanım ve değerlerine sahip çıkmak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak,sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak hedefidir. Türkiye Cumhuriyeti; Atatürk’ün işaret ettiği hedefe yürürken huzurlu, güvenli ve müreffeh bir ülke olma yolundaki kararlılığı, artan gelir seviyesi, ekonomik gücü, sanayi üretimi ile küresel ekonominin yükselen yıldızları arasında yerini sağlamlaştırmıştır. Çifte başkentlik heyecanının yaşandığı şehrimizde “Türk Dünyası Kültür Başkentliği” ve “UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği” kapsamında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade buyurduğu gibi gençlerimizin “ecdadını tanıdıkça kendinde daha büyük işler yapma kuvvetini bulmaları” için farklı disiplinlerde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve güzel şehrimizin siluetine kazandırdığımız Kalıcı Eserler, 2023 Vizyonuna ivme kazandırmıştır. Cumhuriyet’imizin 100. Yılında şehrimiz; sürdürülebilir marka şehir özelliği ile ülkemizin ve dünyanın cazibe merkezi olacaktır, inancındayız.

Her 10 Kasım günü, onu kaybetmenin hüznünü yaşarken ona ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor; ülkemiz için doğruluk, demokrasi ve eşitlikten ayrılmadan; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa kapı aralamak içincanla başla çalışıyoruz. Bu düşünce ve duygularla, İstiklal Savaşı’mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."