Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası üyeleri, Afrin’de gerçekleşen operasyona destek için kan bağışı etkinliği düzenledi.

Çok sayıda veteriner hekimin destek için katıldığı ve İsmet İnönü caddesinde bulunan Kızılay Adalar Kan Alma Birimi’nde gerçekleşen etkinlikte birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Kan bağışı öncesi açıklamalarda bulunan Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, “Bizler normal şartlarda 7 gün 24 saat görev yapan bir meslek grubunun mensupları olarak bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Afrin’de terör ile mücadele adına devam ettirdiği operasyonlardaki askerlerimizin, Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek adına bugün kan bağışı kampanyası yaptık” ifadelerini kullandı.

"Afrin’de savaşan askerlerimiz için kanımızla, gerektiğinde canımızla"

Zor şartlarda birlik beraberlik içerisinde olunması gerektiğini belirten Kızılinler, “Türkiye enteresan zaman dilimlerinden geçiyor, yıllardır binlerce evladını teröre şehit verdi ve Amerikan emperyalizmi sebebiyle tam burnunun dibinde oluşturulmaya çalışılan bir terör koridoru var. Bunu ortadan kaldırmak adına bugün Afrin’de ülke bir operasyon içerisinde. İnsanlar en kötü zamanlarında birlik beraberlik içerisinde oldu Türkiye’de. Deprem oldu birlik beraberlik içerisinde oldu, farklı durumlarda birlik beraberlik içerisinde oldu. Biz yönetim kurulu olarak bu durumda ‘orada savaşan Mehmetçiklerimize en iyi şekilde destek olduğumuzu nasıl gösteririz’ diye düşünerek kan bağışı kampanyası yapmamız gerektiğine karar verdik. Ve bunu da bugün ‘Afrin’de savaşan askerlerimiz için kanımızla, gerektiğinde canımızla’ şeklinde bir sloganla taçlandırdık” şeklinde konuştu.

"Gün boyunca veteriner hekim meslektaşlarımız kan bağışında bulunacaklar”

Mehmet Kızılinler, “Aslında zor bir meslek grubuna mensubuz, meslek grubundaki arkadaşlarımız sahada özellikle zoonetik hastalıklarla iç içeler. Pek çoğu kan verebilecek durumda olmamasına rağmen bugün sağ olsunlar geldiler. Bugün akşama kadar devam edecek etkinliğimiz. Gün boyunca veteriner hekim meslektaşlarımız Afrin’deki Mehmetçikler için gelecekler kan bağışında bulunacaklar” dedi.

Açıklamanın ardından Türk Kızılayı’nın Adalar Kan Alma Birimi binasına giren veteriner hekimler, sırayla kan vermeye başladılar.