AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan, Yunus Emre Devlet Hastanesi bahçesinde başlatılan 600 yataklı hastanenin inşaat alanında çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, hastanenin inşaatı ile yakından ilgilenip emek harcandığını belirterek, Eskişehir’in bir hastaneye daha kavuşacağını söyledi. Bu hastanenin büyük bir yatırım olduğunu vurgulayan Koca, “Mevcut hastanenin üç katı büyüklüğünde mevcut devlet hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi alanından fazla bir alana sahip. Üç hastanenin kapalı alanından daha büyük modern bir hastaneden bahsediyoruz. Sadece ilimize değil bölgemize hizmet edecek” dedi.

"MARKA ŞEHİR OLACAK"

Sağlık alanında yapılan büyük yatırımlar ile Eskişehir’in sağlık alanında bir marka şehir haline geleceğini kaydeden Koca, tüm yatırımlarla birlikte Eskişehir’in 50 yıllık sağlık hizmet konusundaki sorunlarını çözmüş olacaklarını belirtti. Koca, “Türkiye’de sağlık alanında marka şehir haline geleceğiz. Sağlık alanına ticari olarak bakmıyoruz. Sağlık Bakanlığımız çalışıyor, bunun en güzel örneklerinden biri de bu modern hastanemiz olacak. Eskişehir’e yakışan bir hastane oluşacak. 2016 sonunda hastanemizi hizmete sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

HASTANEDE NELER VAR?

Yeni hastanede 400 genel, 200 kadın çocuk hastalıkları ile bölüm olacağını, binanın 8 kat ve 6 bloktan oluşacağını aktaran Koca, “Hastanede; 152 adet poliklinik, 74 adet acil müşahade yatağı, 20 adet ameliyathane, 2 adet doğum salonu, 8 adet SDL (sancı-doğum-lohusa) odası, 5 adet LDRP (doğum yatağına dönüşebilen özel yataklı) oda, 59 adet genel yoğun bakım, 80 adet yeni doğan yoğun bakım, 8 adet çocuk yoğun bakım yatağı, 32 adet küvöz, 25 adet diyaliz yatağı,150 adet tek yataklı oda, 236 adet çift yataklı oda, 8 yataklı mahkum servisi olarak 25 farklı yataklı klinik yer alacaktır. Radyoterapi Merkezi, Nükleer Tıp Merkezi ve KETEM ünitesi bulunmaktadır. Hastanede yatak başına 154,95 metrekare alan düşmektedir. Hastane bin gün içerisinde 2016 yılında tamamlanacak. Proje maliyeti KDV hariç 108 milyon TL" şeklinde konuştu.

FİDAN: "2 YIL İÇİNDE HİZMETE GİRECEK"

Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan da, gazetecilere hastane ile ilgili bilgiler verdi. Fidan, “Eskişehir’de ilk büyük sağlık yatırımının önünde bulunmaktayız. Eskişehir sağlık hizmeti açısından Türkiye’nin birçok bölgesinden daha iyi durumdayız. 10 bin kişiye düşen yatak sayısı 25, hedeflenirken 10 bin kişiye 45 yatak düşüyor. Eskişehir hastaneleri hem Eskişehirliler hem de civar illerinden ve yurt dışından gelen yabancı turistler tarafından tercih ediliyor” dedi.

"TEK KİŞİLİK FERAH ODALAR"

Yunusemre Devlet Hastanesi’nin 51 yıllık, Devlet Hastanesi’nin 40 yıllık hastane ve koğuş tipli hastaneler olduğunu anımsatan Fidan, “Yoğun bakımlar çok sonradan yapıldığı için arzulanan açıdan iyi değillerdi” diye konuştu. Fidan, Sağlık Bakanlığı ve milletvekillerinin çalışmaları ile yeni yatırım hamleleri ile yeni hastane yatırım planları oluşturulduğunu anlatan Fidan, şöyle devam etti:

"Yunus Devlet Hastanesi’nin önüne yapılan inşaat giderek büyüyor. Vatandaşlar bu inşaatın yükselişini sevinçli şekilde izleniyor. Mevcut hastanemiz, 618 yataklı 40 bin metrekarelik alan yeni yapılacak olan hastanemiz ise 600 yataklı ama 100 bin metrakarelik alanda inşa edilecek Yani odalar çok daha ferah ve kişiye özel olacak. Odalarımız tek kişilik olacak. En fazla iki yataklı olacak. Yüzde 10’u yoğun bakım odası olacak. Hastane, modern şartlara uygun olacak. Ameliyathane, doğumhanede olacak. Müstakil odada aynı odada yakınlarının yanında kadın doğum yapabilecek. Bebek de annesini yanında olacak. Yeni doğan merkezi de olacak. 125 milyon lira bina maliyeti. Buna yakın iç teçhizatta söz konusu olacak. Şimdiden planlaması yapıldı. 2 yıl içinde hizmete girecek."