13. Geleneksel Kapadokya Yemek Festivali kapsamında düzenlenen üniversiteler arası Yemek Yarışmasında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Azat Atmaca ve İrfan Yolaçan birinci oldu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden özel ve devlet üniversitelerinin katıldığı ‘Nevşehir Patatesinden Ana Yemekler’ temalı yarışmaya, Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ‘Patates Damlası’ isimli yemek ile katılarak birincilik kazandı.

GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oya Özkanlı, bu tür organizasyonlarda kendilerini ispat etme fırsatı tanıyan ve her zaman büyük destek veren GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a teşekkür etti. Özkanlı, “Yarışmaya hazırlanırken ve yarışma süresince öğrencilere yol gösteren ve ödülün alınmasında katkıları olan Öğretim Elemanı Ceyhun Uçuk, Arş. Gör. Erol Taşkın’a, yarışmaya hazırlık aşamalarında bizlere destek olan Ertan Hüner’e ve Battal Yıldırım’a da teşekkür ederim. Başarıyı alışkanlık haline getiren Gaziantep Üniversitesi olarak bu tür organizasyonlarda iddiamız devam edecek” dedi.