Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi ve Türk Periodontoloji Derneği işbirliği ile düzenlenen, “24. Periodontoloji Bilimsel Sempozyumu” açılış töreni Gaziantep Grand Otel’de yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök’ün de katıldığı sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Coşkun, sempozyumda yapılacak sonuçlar ve güzel paylaşımların tüm akademik ile diş hekimliği camiasına faydalı olmasını diledi.

Katılımcılara Gaziantep hakkında bilgi veren Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep’in Türkiye’yi taşıyan şehirlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Gaziantep ekonomik büyüklük olarak baktığımızda altıncı, 7 milyar dolar ihracat yapan bir şehir. Bir endüstri ve ticaret kenti olan Gaziantep, altı bin yıllık bir yerleşim alanı. Bu itibarla da çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, adını hepimizin duyduğu ve dünyada bir numara olan Zeugma Müzesi ile Roma Medeniyetinin kalıntılarının tekrar sergilendiği önemli müzemiz” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi’nin özellikle son yıllarda Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, “Dünya ile bütünleşmiş, dünya üniversitesi olma yolunda önemli mesafeler almış bir üniversite. Bugün artık 15 fakültemiz, 40 bine yakın öğrencimiz ama kalite bir büyümeyi ve kaliteli bir sürdürülebilirliği esas kılan, kaliteli bir duruşa sahip bir üniversite olmak istedik ve bu anlamda önemli mesafeler kaydettik. Uluslararasılaşan bir üniversite anlayışımızla bugün geldiğimiz noktada 40 bin öğrencinin 2 bini yabancı öğrenci. 80 ayrı ülkeden öğrencimiz var” diyerek, toplumla bütünleşen, bir şekilde topluma öncülük eden ve kendi ürettiği bilgiyi toplumun gelişimine katkıda bulunacak bir enstrüman olarak hayatın içine sokan bir üniversite anlayışını sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Coşkun, GAÜN Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamile Erciyas başta olmak üzere sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sempozyum Düzenleme Komitesi Başkanı Doç. Dr. Kamile Erciyas, elde edilen hiçbir başarının tesadüf olmadığı gibi bilimsel platformlarda elde edilen başarıların da temelinde disiplin ve çalışma azminin yattığını söyledi.

Doç. Dr. Erciyas, “Disiplin ve azimle sadece kültür, sanat ve sanayide değil, aynı zamanda pozitif bilimlerde de gelecek vaad eden önemli atılımlarıyla adından bahsettiren bir kent olan Gaziantep, yine çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 24’ncüsünü düzenlediğimiz Türk Periodontoloji Bilimsel Sempozyumu, ilimizde gerçekleştirilen önemli çalışmalar arasında şimdiden ciddi bir yer edinmiş durumda” diyerek, katılımcıların keyifli bir sempozyum geçirmelerini diledi.

Katılımcılara coşku dolu bir sempozyum geçirmelerini dileyen Türk Periodontoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahar Eren Kuru, “Gaziantep’in tarihçesinden başlayarak, uzmanlık ve mesleki sorunlarla ilgili bir takım konuları tartışacağımız pek çok farklı yönde bir yelpaze içerisinde sempozyumumuzu geçireceğiz. Sadece mesleki sorunlar değil, şehrimizin görsel tarihini ortaya koyan ve bizlere bunu yaşatacak olan çok güzel bir gezi programı var” dedi. Açılış konuşmaları sonrasında, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri mini bir müzik dinletisi sundu.

Gaziantep Kültür Turizm Derneği Başkanı Erkan Özsavaş’a ve Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Politikasından Sorumlu Doç. Dr. M. Vural Özdemir’e sunumlarından dolayı GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş tarafından hediye takdim edildi.