Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhuriyet Sosyal Tesisinde soba yakma eğitimi alan 100 aileye karbonmonoksit dedektörü hediye etti. Başkan Tahmazoğlu, “Bu yıl 4 bin 250 ailemize karbonmonoksit dedektörü dağıtacağız” dedi.

Gaziantep İtfaiyesi’ne bağlı eğitmenler Cumhuriyet Sosyal Tesisinde mahalle sakinlerine yönelik, soba yakma eğitimi düzenledi. Eğitim sonrası vatandaşlarla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl yüzlerce kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini hatırlatarak, “Evinde soba kullanan vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Yaşanan olaylar bizleri çok üzüyor. Bu sebeple Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldan bu yana karbonmonoksit dedektörü dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 6 bin ailemize bu cihazlardan hediye ettik. Bu yılda 4 bin 250 ailemize bu cihazı hediye edeceğiz. Vatandaşlarımıza evlerinde soba yakarken dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Gerekli tedbirleri alarak bilinçli bir şekilde sobalarını yaksınlar. Allah kimseye herhangi bir soba zehirlenmesi göstermesin. Amacımız can kayıplarını önlemektir” dedi.

“ARTIK KORKARAK UYUMAYACAĞIZ”

Başkan Mehmet Tahmazoğlu’ndan dedektör alan vatandaşlar ise, yıllardır sobalı evlerde oturduklarını belirterek, “Akşamları soba zehirlenmesi olur diye korkarak uyuyoruz. Şahinbey Belediyemiz bize ücretsiz olarak uyarı cihazı verdi. Artık bizde gönül rahatlığı ile uyuyabileceğiz. Bizleri düşündüğü için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, çok teşekkür ediyoruz” dediler.