Gaziantep Atlıspor Kulübü binicilik ekibi, Adana Atlıspor Kulübünde düzenlenen “2014 Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası” yarışmalarında büyük başarılara imza atarak Gaziantep’in göğsünü kabarttı.

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen “Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası” binicilik yarışmaları nefes kesti. Yarışmalara İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Konya, Gaziantep, Bursa, Samsun ve İzmir binicilik kulüplerinden Türkiye’nin en iyi atları ve binicileri katıldı.

Yarışmalarda Gaziantep Atlıspor Kulübü lisanslı sporcusu Tuba Yetkin, Tiamo ve Redbull isimli atıyla cuma, cumartesi ve pazar günleri koştuğu 14-15 engelden oluşan parkurları hatasız ve en hızlı zamanda bitirmeyi başararak birinciliği kendi kategorisinde kimseye bırakmadı. Ayrıca Tuba Yetkin katıldığı diğer üst sınıf yarışmalarda da 2. lik ve 4.lük gibi derecelerle yarışmalarını hep hatasız bitirerek hakem heyeti ve rakip takım binicilerinin taktirini topladı.

Takımın baş antrenörü ve aynı zamanda lisanslı binicisi Serhat Erdural da yarışmalarda kendi kategorisinde Hektor, Valetta ve Caesar isimli atlarıyla bir çok hatasız parkur bitirerek 1 ikincilik, 3 dördüncülük, 2 beşincilik kazanarak ekibini temsil etti.

Yarışmalarda Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Levent Özgüney Gaziantep ekibini özel olarak tebrik etti. Özgüney, “Gaziantep gibi yeni oluşmuş bir kulüpten bu tür başarılı sonuçları görmek bizleri mutlu etti. Kulübün at ve biniş kalitesi tartışılmaz. Başarılar için önünüz çok açık” dedi.

"YÖNETİMİMİZ BİZLERİ HER KONUDA DESTEKLİYOR"

Çok başarılı iki hafta geçirdiklerini söyleyen takımın baş antrenörü ve binicisi Serhat Erdural, “Yarışmalarda hatasız ve kaliteli bir biniş yaptık. Yeni bir kulüp olmamıza rağmen çok çalışıyoruz. Yönetimimiz her türlü ihtiyacımızı en iyi şekilde temin ederek karşılıyor. Çok kaliteli atlarımız var. Kaliteli malzeme kullanıyoruz. Atlarımızı ithal yemeklerle besliyoruz. Yönetimimiz bir gün bile bu ihtiyaçları sorgulamadan bize hep destek çıktı. Bunun karşılığını da başarılı olarak gösterebildiğimiz için çok mutluyuz. Tuba’yı tebrik ediyorum. Biniş kalitesi, cesareti, yeteneği ve çalışma azmi tartışılmaz. Her gün üç atına da yaz kış demeden binip çalıştı ve şimdi de karşılığını alıyor. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

"BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK"

Takımın binicisi Tuba Yetkin ise, “Ben iki mutluluğu ve gururu bir arada yaşadım. Öncelikle bir bayan sporcu olarak Gaziantep’i temsil etmek benim için çok büyük bir gurur. Bugüne kadarki çalışmamın, sabrımın, azmimin emeğini almak beni ayrıca çok mutlu etti. Desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen eşim, çocuklarım, annem babam, antrenörümüz Serhat hocam ve tüm kulüp yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burası benim ikinci ailem. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah takım olarak daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız.” şeklinde konuştu.