AK Parti Gaziantep 5. Olağan İl Kongresi öncesi Gaziantep AK Parti il binasında basın toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, ‘‘Hepinizin bildiği gibi 28 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Gaziantep 5. Olağan İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Bunu anlamlı kılan Başbakanımızın Başbakan olduktan sonra ilkez Gaziantep’e gelecek olması. İkinci konu hepinizin bildiği gibi 6 senelik İl Başkanlığı görevimi bu kongrede çok değerli bir arkadaşıma Eyüp Özkeçeci Beye bırakıyorum. Benim adıma görevi bıraktığım bir kongre olduğu için anlamlı. 3. Önemli tarafı da Sayın Eyüp Özkeçeci’nin bu kongre ile beraber İl başkanlığımızı üstlenecek. Ben inanıyorum ki bu görevi uzun yıllar layığı ile yapacak. Benden daha iyi yapacak bir arkadaşa görevi devredeceğim için çok mutlu ve gururluyum. İnşallah Eyüp Bey’de zamanı gelince o da daha genç bir arkadaşa bu görevi devreder. Bu şekilde inşallah partimiz Gaziantep’te en iyi şekilde işleyişini devam ettirir. Ben özellikle AK Parti kurulduğu günden bu tarafa AK Parti çatısı altında görev yapan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Özellikle yeni dönemde görev alacak yeni arkadaşlara da başarılar diliyorum’’ dedi.

“YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

Kongrede İl Başkanlığına aday olacak olan Eyüp Özkeçeci konuşmasında, ‘’Bana başkanımızdan teklif geldi sağ olsun. Recep Tayyip Bey’i izliyordum Sayın Başbakanımızı o dönem kurucu başkanımız şimdi cumhurbaşkanımız bana güven verdi. Başkanımızın da dediği gibi o dönemde gerçekten bu oluşuma bu yaklaşıma sahip çıkan kimseler olmadı. Ben inandım güvendim bu partiye. Başkanımla beraber yola çıktık. Başkanım kurucu başkan olarak görev aldı partimizde sonra kısmet oldu Ankara’ya gitti kendisi bir dönem milletvekilliği yaptı, sonrada 6 yıl beraber çalıştık il başkanımız olarak. İnşallah yeni Türkiye hedeflerinde 2023-2071 hedefleri için gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden oluşturacağımız yeni ekiple Türkiye için çalışacağız, hepimiz için çalışacağız. Bu görevi layığı ile yapmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ama bu bir ekip işi hep beraber çalışacağız’’ diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ BİZİM TEŞKİLATLARIMIZ’’

Doğru teşkilatlanmanın başarı üzerindeki etkisini vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘’Yola çıkarken söylediğimiz, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye başlattığımız bir yolculuk var. Millete hizmet etme yolculuğu. Millete hizmet etme yolculuğunda koyduğumuz hedeflerde en önemli gücümüz bizim teşkilatlarımız oldu. Teşkilatlarımızın doğru kurulmuş olması yerel yönetimdeki Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki başarısı bizi 10 aylık bir partiyi yüzde 60 bir çoğunlukla parlamentoya taşıdı. Dolayısıyla o günün şartlarında Sayın Ahmet Başkanımızın kurucu başkanlığında bizlerde görev aldık ve bu gün ön sırada olan belediye başkanı olan bu gün partimizin birçok kademesinde görev alan arkadaşlarımız kuruculuktan bu yana bu yolculuğun içerisinde. Bizim en önemli gücümüz insan gücümüz, yetişmiş insan gücümüz, kaliteli insan gücümüz. Ailenin bir parçası olarak bize verilen görevleri yapabilme gücümüz bu bakımdan bu şehir büyük bir başarı hikayesine imza attı ve imza atmaya devam ediyor. Şimdi 5. Olağan Kongremizi yapıyoruz. Ahmet Bey kurucu İl Başkanımızdı biraz önce Eyüp Başkanımın söylediği gibi sonra Ahmet Bey milletvekili adayı olunca Ökkeş Bey zaten yönetimdeydi bizim İl Başkanımız oldu. Arkasından Ahmet Bey milletvekilliğinde sonra geldi İl Başkanımız oldu ve 6 yıldan beride hakikaten hepimize ağabeylik yaptı. Kendine ve bütün ekibine bu şehir için yaptığı çalışmalardan dolayı bende şahsım ve bütün arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Başkan Adayı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve partililer katıldı.