AK Parti İslahiye 5. Olağan Kongresi’nde mevcut başkan İbrahim Erdoğan, delegelerin tamamının oyunu olarak güven tazeledi.

İslahiye Atatürk Kapalı Salonu’nda yapılan kongreye AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak ile Latif Karadağ, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, AK Parti Şehit Kamil İlçe Başkanı Halil Uğur, AK Parti Nurdağı İlçe Başkanı Mehmet Bali, AK Parti Yavuzeli İlçe Başkanı Mustafa Bağcı, AK Parti Karkamış İlçe Başkanı Ahmet Özaslan, AK Parti Oğuzeli İlçe Başkanı Mehmet Ateş, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ve Suvarlı Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 2015 yılında yapılacak milletvekilliği seçimlerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Tayyar, “Bakın, Anayasa Mahkemesi Başkanı bir açıklama yaptı. Dedi ki Türkiye’yi karıştırmak istiyorlar. Asıl dertleri bizi birimize düşürmekten ziyade anayasa yaptırmamak. Çünkü biz diyoruz ki, yeni Türkiye’yi yeni anayasa ile inşa edeceğiz. Herkes kendi kimliğini özgürce ifade edecek. Türküm, Kürdüm, Lazım, Çerezim kendisini nasıl hissediyorsa, hangi duyguyu yaşıyorsa o şekilde özgürce ifade edebileceği yeni bir Türkiye kuracağız. Hazreti Mevlana da “aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar daha iyi anlaşırlar” derdi. Biz bu güzel duyguları birlikte paylaşıyoruz. O yüzden biz bu seçimde 330 milletvekilinin üzerine çıkmalıyız. 330 üzerinde Milletvekili çıkararak Anayasa yapmamızı istemeyenler her türlü tezgahın içerisindeler” dedi.

Konuşmaların ardından seçimler yapıldı. Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan İbrahim Eroğan, yaklaşık 400 delegenin oyunu alarak tekrar seçildi.