Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanlığının organize ettiği “Alaylı Mühendisler” seri konferanslarının ilkinde Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Günmak Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Kayabaş ile bir araya geldi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram’ın moderatörlüğünde yapılan seminer süresince, Sıddık Kayabaş, geleceğin mühendis adayları ve iş dünyasından dinleyicileriyle hayat tecrübelerini, bir ilk olarak tabir edilecek projelerini, karşılaştığı bazı büyük problemlere bulduğu çözümleri ve iş hayatında önemli bazı deneyimlerini paylaştı.

SIFIRDAN YÜKSELİNİŞİNİ ANLATTI

İş hayatına sıfırdan başlayarak, tamamı kendi emeği ile günümüze geliş öyküsünü anlatan Kayabaş, iştigal alanı olan sektöründe makinelerinin ve teknolojilerinin üretimi ve bu çalışmalarla ilgili yapmış olduğu yenilikleri, teknolojileri ve ödüllü çalışmalarını aktardı.

Günmak Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Kayabaş konuşması sırasında, kişinin kendi işinde başarılı olmasının anahtarının; uzun mesai, disiplinli çalışma, yapılan işlerde iyi sonuç alma, satış sonrası iyi hizmet verme, sözünde durma ve işi-siparişi gününde teslim etme olarak sıraladı.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram ise, tarihin insanlığın karşılaştığı problemlerin çözümüne kafa yoran ve bir mühendis edası ile çalışan, fakat bazı imkansızlıklardan dolayı okuma fırsatı bulamayan ‘Alaylı’ diye tabir edilen şahsiyetlerle dolu olduğunu belirterek, “Günümüzde Sayın Sıddık Kayabaş bunu çok iyi temsil eden örnek şahsiyetlerden birisi. Okullu mühendisliğin 300-350 yıllık geçmişinden önce pek çok yenilik ve teknik alaylı mühendisler tarafından bulundu. Tekerleğin, matbaanın, su şamandıralarının ve diğer pek çok buluşu bu alaylı mühendislere borçluyuz. Şuan ki mühendisliğin temelleri de oralardan gelmektedir” dedi.

Seminer sonrası Prof. Dr. Bayram tarafından Sıddık Kayabaş’a teşekkür ederek kendisine GAÜN Mühendislik Fakültesi’nin sembolü olan Beyaz Mühendis Baret’i hediye etti.