Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu işbirliğiyle düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşüyle start aldı.

Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması amacıyla kişi ve kurumların spora katılımın üst seviyede sağlanması, spor bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Gaziantep’te renkli görüntülerle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Demokrasi Meydanı’nda İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan tören halk oyunları ve jimnastik gösterilerine sahne oldu. Törene katılamayan Gaziantep Milletvekilleri ise gönderdiği telgrafta emeği geçenlere teşekkür ederek Amatör Spor Haftası’nı kutladı.

Törenin açış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Mehmet Hanifi Uzunoğlu yaptığı konuşmada, “Gençlerin koordineli ve bilinçli bir şekilde sporla ilgilenmeleri hem kendileri hem de içinde bulundukları toplum açısından bir çok olumlu gelişmeyi tetikleyici bir etkiye sahiptir. Sporu hep destekledik bundan sonra da gençlerimize elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Bu vesileyle de tüm vatandaşlarımızın ve gençlerimizin Amatör Spor Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ise konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“İlimizde Amatör Spor Haftası İl Merkezi ve ilçelerimizde çeşitle spor aktiviteleri ile kutlanacak olup kutlamalara maddi ve manevi desteklerini esirgemeyenlere şükranlar sunar, tüm amatör spor camiasının Amatör Spor Haftasını kutlarım.”

Konuşmaların ardından Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 72 Amatör Spor Kulübü’ne toplam 1296 adet malzeme yerdımında bulunulurken, yapılan sportif gösteriler ise oldukça ilgi çekti.

Törene Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Mehmet Hanifi Uzunoğlu, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Doğan, ASKF Yönetimi ve çok sayıda sporcu katıldı.

Faaliyetlere ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen müsabakalarla devam edileceği öğrenildi.