Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılan Mavikent Konutları’nın 3’üncü etabında yer alan bin 80 dairenin anahtarları, ailelere teslim edilmeye başladı. Anahtarlarını alan ev sahipleri mutluluktan gözyaşı döktü.

Şahinbey Belediyesi’nin dar gelirli ailelere yönelik yaptırdığı Mavikent Konutları’nın anahtar teslimleri başladı. Mavikent 3’üncü etap şantiye binasında yapılan anahtar teslim törenine ev sahipleri ve aileleri katıldı. Şahinbey Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Ümit Narince, ev sahiplerine konutların nasıl teslim edileceğini anlatarak öncelikli olarak yönetici seçilmesi gerektiğini belirtti. Yapılan oylamayla yönetimi seçiminin ardından vatandaşlar evlerini gezerek imzalanan tutanakla anahtarlarını teslim aldılar.

Geçtiğimiz yıl yapılan kura ile belirlenen hak sahipleri evlerine kavuşmanın sevinciyle gözyaşı döktü. Yıllardır kiracı olarak yaşadıklarını ve Şahinbey Belediyesi’nin yaptırdığı Mavikent Konutları’yla kira öder gibi ev sahibi olduklarını ifade eden vatandaşlar Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler. Şahinbey Belediyesi’nden, kendileri gibi kiracı olan akrabalarının ve arkadaşlarının da ev sahibi olmaları için yeni konutlar yapılmasını beklediklerini söyleyen ev sahipleri en kısa sürede kendi evlerine taşınacaklarını söylediler.