Gaziantep’te avukatlar, dün gece bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen meslektaşları için yürüyüş yapıp basın açıklaması düzenledi.

Saat 14.00’te Yeşilsu Parkı’nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup sloganlar eşliğinde, Avukat İsmail Akkaya’nın (63) öldürüldüğü Çukur Mahallesi’ndeki Ömer Yetkin İş Merkezi’nde bulunan büroya yürüdü. Meslektaşlarının fotoğrafını yakalarına takan avukatlar, ’Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz’ yazılı pankart açarak, ’Saldırıyı lanetliyoruz’ yazılı siyah çelenk taşıdı. Yürüyüş boyunca sloganlar atan avukatlara bazı vatandaşlar da alkışla destek verdi.

Karagöz Caddesi’nden büronun bulunduğu iş merkezi önüne gelen avukatlar, burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı okudu. Meslektaşlarının cinayete kurban gitmesini kınadıklarını ve sonuna kadar cinayetin takipçisi olacaklarını ifade eden Şarklı, “Gaziantep Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Avukat İsmail Akkaya’nın, ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden duyduğumuz büyük acıyı maalesef kelimelerle ifade etmekte zorlanmaktayız. Öncelikle değerli meslektaşımız ve ağabeyimiz Avukat İsmail Akkaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm hukuk camiasına sabır diliyoruz. Mesleğini hizmet aşkıyla, büyük fedakarlıkla yapmakta iken, hiç bir insanın kabul edemeyeceği şekilde, acımasızca saldırıya uğraması ve ne yazık ki hayatını kaybetmesi çok üzücüdür. Olay, meslektaşımızın bürosunda ve mesai saatleri içerisinde, kutsal olan avukatlık görevini yerine getirirken meydana gelmiştir. Avukatlık mesleğine ve hepimize yapılmış bu saldırı kabul edilemez bir durumdur. Gaziantep Barosu, delillerin toplanması ve fail ya da faillerin yakalanması için savcılarla birlikte soruşturmanın yürütülmesini titizlikle takip etmektedir. Soruşturmanın güvenliği için bu aşamada, soruşturmaya dair detaylı açıklama tarafımızdan yapılmayacaktır. Şiddete karşı tek başına durulmayacağı bilinciyle bu tür saldırılar, gerek meslektaşlarımıza, gerekse mesleğini icra eden diğer meslek gruplarına ve temelde de tüm vatandaşlara yönelik olarak durumun aciliyetini ortaya koymaktadır. Bu nedenle bu saldırıların bir daha yaşanmaması için acilen önlem alınması bekleniyor. Hükümetin bu tür meslekten kaynaklı saldırılara karşı gerekli yasal düzenlemeleri bir an önce yapması için harekete geçmesini talep ediyoruz. Meslektaşımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırının Gaziantep Barosu olarak sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Avukat İsmail Akkaya’nın fotoğrafının önüne karanfiller bırakıldı. Yürüyüş esnasında bazı avukatların duygulu anlar yaşayarak ağladıkları görüldü. Grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.