Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep’in ihracat performansının yıl sonu hedefinden sapma olmayacağını gösterdiğini söyledi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ekim ayı ihracat rakamlarını “2013 Ekim ayına göre yüzde 6,6 artış ile 569 milyon 742 bin dolar ihracat gerçekleştiren Gaziantep’in bu performansı 2014 yılı için hedeflediğimiz ihracat rakamına ulaşmak adına umutlarımızı güçlendiriyor” şeklinde değerlendirdi.

Bartık, “Öngördüğümüz üzere Eylül’de pozitife dönen rakamlar Ekim ayında ise yükselişini sürdürdü ve Ocak- Ekim döneminde ihracatımız 5 milyar 419 milyon 891 bin dolara ulaştı. Gaziantep hala Türkiye’nin en çok ihracat yapan 6. kenti olmayı sürdürüyor. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Artık ekonomide yeni şeyler söylemek gerektiğini belirten Bartık, "Sanayi malı ihracatının yanında kültürel ürün ihracatını da önceliklerimiz arasına almalıyız" diyerek şöyle devam etti: “Gaziantep önüne koyduğu hedeflere ulaşmak adına her koşulda var gücüyle çalışıyor. Başaracağından da şüphemiz yok. Ancak artık ekonomimiz yeni şeyler söyleme zamanının geldiğini gösteriyor. İhracatta sürdürülebilir bir yükseliş için tek hedef katma değer olmalı. Sanayi üretimimizde teknoloji ile inovasyon ile katma değeri artırmalı ve bu ürünleri milli geliri yüksek pazarlara sunmalıyız. Gaziantep hizmet sektörünü ise turizm ile zirveye taşımalıdır. Artık sadece sanayi malı ihracatı değil kültürel ürün ihracatını da önceliklerimiz arasına sokmalıyız.”