Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ekonomide dönüşüm planı için “reel sektörün sesine kulak verilmiş bir plan” dedi.

GTO Başkanı Bartık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı ile ilgili bir açıklama yaptı. Planı “reel sektörün sesine kulak verilmiş bir plan” olarak değerlendiren Bartık, bundan sonraki adımın hep birlikte bu eylem planını hayata geçirmek olduğunu söyledi.

“Reel sektör olarak uzun süredir dile getirdiğimiz şeyler artık bir eylem planı olarak önümüzde. Bundan sonraki adım hep birlikte bu eylem planını hayata geçirebilmek” diyen GTO Başkanı Bartık şöyle devam etti: “Sayın Davutoğlu’nun açıklamış olduğu eylem planı ekonomimizin yapısal değişim ihtiyacına doğru cevabı verir niteliktedir. Reel sektörün verimliliğini artırabilmesini, katma değer üretebilmesini ve rekabet gücünü artırabilmesini sağlayacaktır. Bu plan gösteriyor ki Türkiye yeni başarılara gebe. Bu yeni başarıların can bulabilmesi için bizim de dileğimiz Sayın Başbakanın da ifade ettiği gibi planların temenni düzeyinde kalmaması.”

TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN BİR FIRSAT

Açıklanan tüm başlıkların ekonomiyi güçlendireceğini ve iş dünyasının şevkini artıracağını belirten Bartık, planın zor bir dönemden geçen Türkiye ekonomisi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Bartık , “25 ana başlıktan oluşan eylem plan gelecek haftalarda açıklanacak makroekonomik ve insan odaklı konularlada tamamlanınca inanıyorum ki Türkiye ekonomisinin iç ve dış piyasadaki algısı değişecek ve kredibilitesi yükselecektir. Bu plan zor bir dönemden geçen Türkiye ekonomisi için önemli bir fırsat” dedi.