Şehitkamil Belediye Başkanlığınca Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen orta okullar arası Basketbol Kurtuluş Kupası şampiyonları, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde oynanan final müsabakalarının ardından belli oldu. 3 farklı kategoride 12 okul basketbol takımının dereceler elde ettiği kupada, potanın minik dev adamları ve perileri sergiledikleri performanslarla büyük beğeni topladı.

17 Okuldan 25 okul basketbol takımı ve 500’e aşkın sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Şehitkamil Belediyesi 25 Aralık Basketbol Kurtuluş Kupasında dereceye giren ekipler, önceki gün oynan final müsabakalarının ardından gerçekleştirilen ödül töreninde kupalarını coşkuyla kaldırdılar. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen ödül töreninde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Uğur Duyar ve çok sayıda okul idarecisi ve sporcu velileri kupada dereceye giren sporcuları yalnız bırakmadı. 3 farklı kategoride düzenlenen kupada kolejler kategorisinde Gaziantep Kolej Vakfı Şampiyonluğunu ilan etti. Bu kategoride ikinciliği Özel SANKO Koleji Üçüncülüğü ise Gaziantep TED Koleji elde ederken, kupanın bayanlar kategorisinde ise Şampiyonun ismi Turgut Özal Orta Okulu oldu. Bu kategoride ise ikincilik ve üçüncülük koltukların a M. Tuncay Aykaç Orta Okulu ve Özel SANKO Koleji Orta Okulu oturdu. Basketbol Kurtuluş Kupasının son kategorisi olan Devlet Okulları Erkekler Kategorisinde ise Şampiyon M. Tuncay Aykaç ortaokulu olurken bu başarıyı ikincilikle Adanan AŞ. Orta Okulu ve üçüncülükle LİONS Orta Okulu takip etti. Dereceye giren tüm Okulların birbirinden farklı armağanlarla ödüllendirildiği törende okulların antrenör ve idarecileri geleneksel olarak düzenlenen sportif etkinlik ve organizasyonlardan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini ilettiler.

“BASKETBOL KURTULUŞ KUPASINDA DERECEYE GİREN TÜM OKULLARIMIZI KUTLUYORUM”

Şehitkamil Belediyesi Basketbol Kurtuluş Kupası Ödül Töreni esnasında konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kupaya katılan ve derece elde eden tüm okulları kutladığını belirtti. Başkan Fadıloğlu, “Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde birbirinden farklı sportif organizasyonlar düzenliyoruz. Bu organizasyonlardan biri olan ve geleneksel hale gelen Basketbol Kurtuluş Kupasında okullarımız ve sporcularımızla birlikte olmak bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Ben kupanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, kupaya katılan ve derece elde eden tüm okullarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak ise, Şehitkamil Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Basketbol Kurtuluş turnuvası için Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na ve turnuvaya katılan tüm sporculara, Türkiye Basketbol Federasyonu adına teşekkürlerini iletti.

“KURTULUŞ KUPASINA KATILDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Turnuvanın kendileri açısından güzel geçtiğini dile getiren sporcular ise, “Şehitkamil Belediyemiz tarafından düzenlenen Basketbol Kurtuluş kupasına katıldığımız için çok mutluyuz. Burada rakip takımlara karşı dostluk ve centilmenlik çerçevesinde iyi bir mücadele sergileyerek kendi kategorimizde şampiyon olduk. Kupayı kazandığımız için çok mutluyuz. Bu tür turnuvaların sık sık yapılmasını istiyoruz. Bizlere bu tür destekleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Yapılan açış konuşmalarının ardından, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Uğur Duyar, şampiyon olan ve dereceye giren takımlara ödüllerini verdi. Ödül törenini ardından, protokol üyeleri tüm takımlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.