Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Mesire Alanı içerisinde yapılan izci kampını ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu kamp yapan Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü üyeleriyle bir araya geldi.

"GELECEĞİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün düzenlediği “Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyoruz” projesi kapsamında, kulüp üyeleri ilk kampını Şehitkamil Belediyesi’nin Dülük Tabiat Parkı içerisinde kurduğu İzci Kampı’nda gerçekleştirdi.

Kampa öncelikle çadırlarını kurarak başlayan öğrenciler, etrafta temizlik yaparak, doğal hayatın zorluklarını yaşadılar. İzciler daha sonra oyun alanına geçerek, ip parkuru, tırmanma duvarı ve pentatlon sahasında spor yaptılar. İzciler gece ise, eğitimler nezaretinde kamp ateşini yakarak, şarkılar söyleyip, gönüllerince eğlendiler.

İzci Kampını ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıoğlu, izcilerle sohbet etme imkanı buldu. İzcilerin yapmış olduğu faaliyetleri de izleyen Başkan Fadıloğlu, daha sonra izcilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kamp alanını da gezen Başkan Fadıloğlu, Dülük Tabiat Parkı içerisinde bulunan izci kampının herkese açık olduğunu söyledi. Başkan Fadıloğlu; “Dülük Tabiat Parkında yapmış olduğumuz izci kampında Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle yapılan bu çalışmaya, bizde Şehitkamil Belediyesi olarak desteklerimizi sunuyoruz. Özellikle kulüp yönetici arkadaşlarımızın buradaki gençlerin eğitimine vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız burada daha fazla çocukları ve gençleri yetiştirebilecek liderler oluşturmak. Bu liderlik kampı için Şehitkamil Belediyesi olarak bizlerde lojistik desteği sağlıyoruz. Amacımız buranın sürekli olarak kullanılır halde olmasını sağlamak. Tabi bu iş bir ihtisas meselesidir. Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı’na hem de Gaziantep genelinde faaliyet gösteren Seyyah Gençlik Spor ve izcilik Kulübüne teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetleri inşallah sürekli devam ettireceğiz” dedi.

"BU YILIN İLK KAMPINI DÜLÜK TABİAT PARKI İZCİ KAMPINDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Taner Sarohan ise; “Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yapmış olduğumuz ‘Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyoruz” projesi kapsamında, 80 lider yetiştirmeyi taahhüt ediyoruz. Yaptığımız bu ortak projeyle, bu yıl 4 tane kampımız olacak. İki tane de milli kampımız olacak. Milli kamplarımızdan birisi Çanakkale’de, diğeri ise Allah’u Ekber Şehitleri Anma Sarıkamış Milli Bilinç kampı olacak. Bu yılın ilk kampını Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı izci kampında gerçekleştiriyoruz. Şuanda kampımızda 60 gencimiz var. Yapacağımız kamplarla birlikte gençlerimizi kötü alışkanlıklarından uzak tutarak, faydalı şeylere yönlendirmeye çalışacağız. Bizlere Dülük Tabiat Parkı izci kampının kapılarını açan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.