Şahinbey Belediyesi Başkanvekili Cuma Güzel, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanvekili Güzel, “Kadınların siyasette daha çok yer alması, siyasetin dilinin değişmesinde önemli rol almaktadır” dedi.

Şahinbey Belediyesi Başkanvekili Cuma Güzel, millet tarihimizde kadına her zaman ayrı bir yer ve önem verildiğini belirttiği mesajını şöyle sürdürdü:

“Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilen 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir. Bugün her alanda artan kadın sayısı sevindirici bir gelişmedir. Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı, ilk olarak Yerel Yönetimlerde tanınmıştır. Bu bağlamda kadınlarımızın bizim için ayrı bir önemi vardır. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak, her anlamda kadınlarımızın yanında olduk. Yaptığımız her projede ve her sosyal etkinlikte kadınların da yer almasına özen gösteriyoruz. Kadınlarımız gerek istihdam gerekse siyasi alanda rol almaya devam etmesi için çalışmalarımız sürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, başta milletvekili, belediye başkan ve meclis üyesi arkadaşlarımız olmak üzere siyasette, iş hayatında olan tüm bayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”