AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, okuma oranının arttırılması amacıyla hayata geçirilen ‘Bir Anne Bir Çocuk Kütüphaneye Yolculuk’ isimli projeye destek verdi.

Gaziantep’te, eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Sınıf Öğretmeni Hasan Tank tarafından hazırlanan ‘Bir Anne Bir Çocuk Kütüphaneye Yolculuk’ isimli proje hayata geçirildi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, sabah erken saatlerde gerçekleştirilen okuma etkinliğine katıldı ve çocuklarla birlikte kitap okudu.

‘Bir Anne Bir Çocuk Kütüphaneye Yolculuk’ projesi kapsamında Emine Ulusoy İlkokulu 3. sınıf öğrenci ve velileri her Cumartesi günü 09.30 ile 11.30 saatleri arasında kitap okuyor. Amaç; öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğinde okuma oranını arttırmak ve yaygınlaştırmak.

Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Münif Paşa Çocuk Salonu’nda bir araya gelen 30 öğrenci ve 30 veli, 2 saat boyunca kitap okuyor. Bu hafta gerçekleştirilen etkinliğe Milletvekili Mehmet Erdoğan da kitap okuyarak destek oldu.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Milletvekili Erdoğan, projeye ilişkin şunları söyledi:

“Bu proje çok desteklememiz gereken çok iyi bir olay. Özellikle son yılarda okuma alışkanlığının azaldığı bir sürece girdik. Kütüphane yetkililerinden bilgi aldım. Gaziantep İl Halk Kütüphanesi’nde 7 bin kayıtlı üye öğrenci varmış. Gaziantep, nüfusu 2 milyona dayalı olan bir şehir. Bu üye öğrenci rakamı çok daha yukarılarda olması gerekirdi.

Tabi sosyal medyanın çok gelişmiş olması, televizyon kanalları, binlerce internet kanalı, okuma alışkanlıkları yerine izleme alışkanlığını getirdi. Bu da insanları fiziki olarak daha çok bağımlı hale getirdi ve beraberinde de birçok sorunları getirdi. İyi yanları yanında sıkıntıları da getirdiği görülüyor.

Tabi okuma alışkanlığının azalmasıyla birlikte iyi bir Türkçe kullanımı olmamakta, bunun gelişmesinin de önüne geçilmektedir. Okuma alışkanlığı arttırılarak; iyi bir kompozisyon yazabilme, düşüncelerini ifade etme sağlanabilir.

Gaziantep’te eğitim, çok sıkıntılı bir süreçteydi. Son 10 yıldaki ciddi çalışmalar son 2 yıldır meyve verdi. Bugün üniversitedeki yerleştirme oranında 80’inci sıralardan 60’lara geldik. Gittikçe ileriye doğru gideceğiz. Ama bunun temeli için okumayı geliştirmemiz lazım.

Ben Hasan Tank Hocamızı, buraya üşenmeden gelen velilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Bu desteğimizi de arttırarak devam ettireceğiz.”

‘Bir Anne Bir Çocuk Kütüphaneye Yolculuk’ isimli projeyi hazırlayan ve uygulayan Hasan Tank ise şöyle konuştu:

“En cesur, yüce, büyük insan okumayı bilen, seven, okuyan insandır. Bu düsturla hareket edip öğrencilerimiz buraya getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Gaziantep’e sesleniyorum; tüm Gazianteplileri buraya bekliyoruz. Kütüphanelerimiz hafta sonu bomboş. Sadece ödev yapmaya gelenler oluyor veya evde kitap okumayan kişiler buraya geliyor.

Dolduralım; kafeleri nasıl dolduruyorsak, kıraathaneleri nasıl dolduruyorsak kütüphanelerimizi de dolduralım. Doldurmaya gerçekten ihtiyacımız var. Ancak böyle geleceğin düşünen, sorgulayan insanını yetiştirebiliriz. Ben öğretmen olarak görevimi bu şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.”

Milletvekili Mehmet Erdoğan, etkinlik sonrası Gaziantep İl Halk Kütüphanesi’ne üye başvurusu yaparak ‘kitap okuma kartı’ çıkardı.