16 Ekim’de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in startını verdiği Çocuk Felcine dikkat çekmek üzere Gaziantep’ten yola çıkan 11 bisikletçinin, Ankara’dan startını Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan verdi.

Ankara’da düzenlenen tanıtım ve start törenine katılan Erdoğan “Bu organizasyonda da Gaziantep ve Gazianteplilik farkı ortaya konmuştur” dedi. Ankara’da, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulüp üyeleri ve bisiklet sporcularının katılımıyla ,’Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" farkındalık projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Tuğcan Hotel, Nokta Polikliniği, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günal Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda düzenlenen ’Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ farkındalık projesi kapsamında yola çıkan 11 bisikletçi 630 kilometrelik bir yolculuktan sonra Ankara’ya ulaştı. Ankara’da düzenlenen çeşitli etkinliklerde faaliyet gösteren sporcular için düzenlenen tanıtım ve start töreninde Ankara startını Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan verdi. Ankara Atlı Oteli’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay, Bölge Eğitmeni Murat Öz ve üyelerin hazır bulunduğu toplantıda projenin amacı anlatıldı.

Çocuk felcini önlemek ve diğer aşı kampanyalarına dikkat çekebilmek amacıyla düzenlenen bu projenin çıkış noktasının Gaziantep olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, toplum yararına olan bu tarz farkındalık projelerinin artmasını ümit ettiklerini söyleyerek Gaziantep’in ve Gazianteplilerin bu tür projelerde de farkındalık oluşturmayı başardığına dikkat çekerek çalışmaya katılan ve destek verenleri kutladı.

Çocuk felci için sürüyoruz projesinin zamanlama açısından da önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Erdoğan, "Malumunuz komşu ülkelerimiz Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylardan dolayı Türkiye sığınan binlerce aile var. Devletimiz ülkemize sığınan bu ailelere ve çocuklarına sağlık yönünden gereken destekleri sağlıyor. Ama yine de böylesi sosyal sorumluluk projeleriyle o ailelerin ve çocuklarının bilinçlendirilmesini çok önemsiyoruz" dedi.

Projenin aşılama kampanyalarına dikkat çekmesinin yanı sıra sporu da teşvik ettiğini belirten Erdoğan, Türkiye’yi başta başa kat eden bisiklet sporcularına başarılar dileyerek projeye katkı sunan herkese teşekkür etti.

16 Ekim’de Gaziantep’ten yola çıktıklarını hatırlatan İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay ise şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in verdiği startla pedallarımızı çevirmeye başladık. Türkiye’yi Güney’den Kuzeye, çocuk felci için sürerek turlayacağız . 11 Bisikletçimizle birlikte 10 gün içerisinde bu yolculuğu Samsun’da noktalamayı hedefliyoruz . Bu projedeki tek amacımız çocuk felcini dünyadan tam olarak silmek ve tüm aşılama kampanyalarına dikkat çekmek."

Çocuk Felcine dikkat çekmek üzere Gaziantep’ten yola çıkan bisikletçiler ve İpekyolu Rotary Kulüp Üyeleri, Osmaniye, Adana, Niğde, Kapadokya, Aksaray ve Kutlu’dan sonra Ankara’ya, burada düzenlenen törenin ardından Çankırı’ya uğurlandı. Sporcuların akşam saatlerinde Çankırı’ya ulaştığı ve buradan Kastamonu’na giderek Kastamonu Valiliğinde düzenlenecek törene ve ilin çeşitli semtlerindeki etkinliklere katılacakları açıklandı. Günde ortalama 4-4.5 saat kesintisiz sürüş gerçekleştiren sporcuları bir sağlık ekibi ve İpekyolu Rotary Kulübü Başkan ve üyeleri yalnız bırakmıyor.