Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Sanko Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Tören, Büyük Önder ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Polat Eyigün, törende yaptığı konuşmasına, “Büyük Önder aramızdan bedenen ayrılalı 76 yıl oldu. Ancak fikirleri ve eserleri ilelebet payidar kalacaktır” diyerek başladı.

Üniversitelerin bilimin üretildiği, öğretildiği ve uygulandığı mekanlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eyigün, şunları söyledi:

‘’Buralarda aklın, mantığın ve pozitif bilimin dışında herhangi bir şey olamaz, olmamalıdır. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk de bir vecizesinde ‘Dünyada her şey için yaşam için başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir. Bilim ve fennin dışında yol gösterici aramak aymazlık, bilgisizlik, doğru yoldan çıkmışlıktır. Yalnız bilimin ve fennin yaşadığımız her dakikadaki evrelerinin gelişimini anlamak ve ilerlemelerini izlemek koşuldur’ demiştir.’’

Atatürk’ün ‘’Benim en kıymetli mirasım bilim ve akıldır’ sözlerini anımsatırken, bizlere bilimi miras olarak bıraktığına vurgu yapan Prof. Dr. Eyigün, bu mirasa sahip çıkabilmenin yegane yolunun bilime sarılmak olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Eyigün’ün konuşmasından sonra, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden Cemal Yıldız günün anlamına uygun olarak “Atatürk ve Bilim” temalı bir konuşma yaptı.

Halim Yağcıoğlu’nun ‘’Atatürk’ten Son Mektup’’ isimli şiirini okuyan SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Nergis Demir’in ardından tören, Atatürk ve 10 Kasım konulu video ile sona erdi.

Anma törenine, SANKO Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden akademisyenler ve idari personel ile hekim ve öğrenciler de katıldı.