Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kuraklıkta olumsuz etkilenen çiftçilere, sertifikalı tohum yardımı yapacak.

Türkiye genelinde yaşanan kuraklıkta en çok etkilenen çiftçilere destek olmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere tohum yardımı yapma kararı aldı.

Türkiye’de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan uygulama kapsamında, hem çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de üründe kalitenin artırılması hedefleniyor.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, özellikle 2014 yılında yaşanan kuraklığı dikkate alarak çiftçilere tohumluk yardımı yapma kararı aldıklarını söyledi.

2014 Ekim ayı içerisinde bin tonluk sertifikalı buğday tohumu, 100 ton fiğ tohumu (yem bitkisi) ve bin torba silajlık mısır tohumu yardımı yapacaklarını bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi olarak buğday tohumu için yüzde 50, yem bitkisi ve mısır tohumu için de yüzde 25 dolayında çiftçilerimize katkı sağlayacağız. Özellikle kuraklığın söz konusu olduğu bu yılda 500 bin dekar alanda çiftçilerimiz hububatını biçemedi. Dolayısıyla burada ciddi bir sorun var. Hayvanlarımıza yedirecek yem bitkileri konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. Bunları göz önüne alan belediyemiz sosyal belediyeciliğin gereği olarak çiftçilerimizin yanında yer almak için harekete geçti.”

TALEPLER ALINMAYA BAŞLANDI

Taleplerin alınmaya başlandığını ve 20 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edeceğini duyuran Yılmaz, çiftçilerin Büyükşehir Belediyesi veya ilçelerde bulunan ziraat odaların da alacakları çiftçi belgesiyle oda veya belediyeye müracaat yapabileceklerini bildirdi.

Çiftçilerden bu üç hizmetten yalnızca birine başvuru yapmasını isteyen Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Böylece daha çok çiftçimize ulaşabiliriz. Eğer imkanlarımız yeterli olursa, aldığımız tohum miktarı talebi karşılayacak nitelik olursa bütün çiftçilerimize bu yardımı yapacağız. Eğer talep çok fazla olursa bu kez noter huzurunda kura çekmek suretiyle tohumlarımıza teslim edeceğiz. Teslimimiz de önümüzdeki hafta sonu itibariyle gerçekleşecek.”