Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkez ve taşra ilçelere bağlı köylere yönelik otobüs seferleriyle vatandaşların kente ulaşımını kolaylaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi kanunuyla hizmet ağı il sınırlarına kadar genişleyen Büyükşehir, hizmet anlayışını yeniden gözden geçirdi. Bu doğrultuda Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü, 27 hatta 28 otobüsle merkeze ve ilçelere bağlı yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşları, şehir merkezine taşımaya başladı. Sabah 05.30’da İstasyon Meydanı’ndan hareket eden otobüsler, 1 saat 30 dakika aralıklarla 21.30’a kadar seferler düzenleyerek kırsal alanlara ulaşım hizmeti götürdü.

"Artık günübirlik gidiliyor"

Geçmiş yıllarda özel otobüslerle haftada bir kez köyden şehre gelebildiklerini hatırlatan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal yerleşim yerlerine otobüs seferlerinin düzenlenmesiyle şehir merkezinde günübirlik işleri daha kolay hallettiklerini bildirdi. Belediyenin ulaşım hizmetlerinden ziyadesiyle memnun kaldıklarını aktaran vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesinin otobüsleriyle günübirlik şehre geldiklerini söyleyen vatandaşlar, eskiden ancak arabası olanın her gün kent merkezine gelebildiğini hatırlattı.

Vatandaşlar ise 3,5 lira gibi sembolik bir ücretle köyden şehir merkezine geldiklerini anlatarak, yetkililere teşekkür etti.