Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Kasım ayı meclis toplantısının 1. birleşiminde 56 madde görüştü. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle 1 dakikalı saygı duruşundan sonra yoklama ile başlayan mecliste 56 madde görüşüldü.

İsmetpaşa Mahallesi’nde eski belediyenin bulunduğu binanın Gaziantep Tıp Müzesi (Haluk Perk Koleksiyonu) yapılmasına karar verildi. Oy çokluğu ile alınan karar doğrultusunda; tefrişat, işletme ve bakım giderleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan müzenin SANKO Üniversitesi ile yetki ve sorumlulukları belirlenmesine yönelik bir protokolün imzalanması yapılacak. Meclis üyeleri bu protokol imzası için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verdi.

Öte yandan, Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında 56 madde görüşüldü. 1 madde oy birliği, 1 madde oy çokluğu ile kabul edildi. 67 plan ve bütçe, 2 hukuk komisyonlarına sevk edilirken, 1 madde ise gündem dışından gelecek mecliste gündeme alınmak üzere oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde başka görüşülecek madde olmadığından bir sonraki meclis toplantısını 14 Kasım Cuma günü saat 15.00’da yapılmasına karar verildi.

Daha sonra GASKİ Genel Kurul 2014 yılı kasım ayı 2. Olağan toplantısı 1. Birleşimi gündeminde 5 madde görüşen meclis üyeleri, 2 maddeyi plan bütçe komisyonuna, 2 maddenin raporunun okunması, 1 maddeyi hukuk komisyonuna, 1 maddeyi ise tarife komisyonuna sevk etti.

GASKİ’de de görüşülecek başka gündem maddesi olmayınca bir sonraki meclisin 18 Kasım Cuma günü toplanmasın karar verildi.