Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’ten start alarak Adana ve ardından Niğde’ye giden bisikletçilerin zorlu maratonu iki genç yönetmen tarafından belgesel haline dönüştürülüyor.

10 gün sürecek zorlu maratonu saniye saniye görüntüleyen 22 yaşında ki Furkan Yılmaz ve yaşındaki Acem Deniz Yel, böyle büyük bir projenin belgesele dönüştürülmesi fikrinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek bitiş çizgisine kadar sporcularla birlikte yol aldıklarını belirttiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Tuğcan Otel, Nokta Polikliniği, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günel Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan,"Çocuk Felci İçin Sürüyoruz " farkındalık projesi kapsamında 11 bisikletçi, 10 gün sürecek zorlu maratonun belgeselini çekmeye başlayan iki yönetmen gün boyu sporcularla birlikte hareket ederek aynı zamanda Türkiye’nin önemli bir parkuru olan 1530 km uzunluğundaki parkurun yol hikayesini de belgeliyorlar.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon-Sinema bölümünde üçüncü sınıfa giden Furkan Yılmaz ve Acem Deniz Yel böyle bir organizasyonun bir parçası olmanın kendileri için önemli olduğunu belirterek “Bizler 16 Ekim’de Gaziantep’te verilen start öncesinden başlayan belgesel çalışmamızı start itibarıyla bitiş çizgisine kadar sürdüreceğiz. Yol güzergahındaki insan profillerini de ayrıca belgesel kapsamında çekiyoruz. Vatandaşların sporculara yönelik ilgileri, onlarla iletişimleri, sporcuların zorlu geçen maratonda ki yaşadıkları olaylar, proje kapsamında İpek Yolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay ve ekibinin çalışma ve çabaları ayrı ayrı işlenerek bir bütünlük halinde belgeselde yer bulacaktır. Bizim için önemli bir kariyer çalışması olacak bu etkinliğin başarıyla tamamlanması gelecekte Türkiye’de bisiklet sporunun da etkin ve iyi bir yerde böyle büyük parkurların gerçekleştirdiği noktalara gelmesini sağlayacaktır.” dediler.

Yol güzergahı boyunca bir birinden ilginç manzaralarla karşılaştıklarını da ifade eden Genç Yönetmenler Furkan Yılmaz ve Acem Deniz Yel, “Anadolu insanının misafirperverliği ve gençlerimizle ekibimize ilgisi gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan bir olay. Her noktada insanlar bizleri karşılarken motivasyon için ellerinden geleni yapıyorlar. Sporcularımız gördükleri ilgi karşısında daha çok mutlu olurken yaptıkları görevin büyüklüğünü daha iyi anlıyorlar“dediler.

Yönetmenler Furkan Yılmaz ve Acem Deniz Yel, sporcularla birlikte kat edilecek 1530 km uzunluğundaki yolda onlarla birlikte hareket edip aynı kamplarda ve konuklama merkezlerinde kalıyor ve onların bir parçası gibi sürüş ekibinin her anını görüntülemeye çalışıyorlar. Belgeselin iki ay içerisinde tamamlanarak izlenmeye hazır hale getirileceği de açıklandı.